bitcoin
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 6:10
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Vrijednost bitcoina je danas dostigla najvišu vrijednosti svih vremena. Iznosila je nešto iznad 68.000 dolara u utorak ujutro – a investitori predviđaju da njegov rast još nije završen, piše CNBC.

NER FIT

Cijena se u vrijeme pisanja ovog teksta vratila na oko 66.700 dolara, ali još uvijek postoji mnogo apetita za Bitcoin, a investitori su više nego ikada prije oduševljeni kratkoročnom budućnošću kriptovalute.

Nemoguće je predvidjeti kada će tačno rast bitcoina prestati i kada će ponovo vrijednost početi da pada.

Stručnjaci smatraju da investitori počinju tretirati Bitcoin kao zlato, odnosno zaštitu od inflacije koja im omogućava dugoročnu vrijednost.

Tekst se nastavlja nakon reklame

„Inflacija je glavni faktor za investitore danas, a mlađa generacija investitora često preferira kriptovalute kao zaštitu od zlata“, rekao je za Guardian Wilfred Daye, čelnik trgovačke platforme Securitize Capital.

Wall Street također očekuje nastavak trenda, a JPMorgan je udvostručio svoje predviđanje da će Bitcoin na kraju porasti na ogromnih 146.000 dolara, navodi CNBC.

Digitalna valuta će također dobiti svoju prvu nadogradnju za četiri godine, pod nazivom Taproot. Tehnologija omogućava transakcijama da steknu novi nivo privatnosti i efikasnosti, postavljajući temelje za “pametne ugovore” koje je popularizirao Ethereum.

Koliko još ima prostora za rast vrijednosti bitcoina ostaje da se vidi. Ali kako se očekuje da će inflacija nastaviti rasti, mogli bismo vidjeti da će njihova vrijednost nastaviti rast.

LIDER