Bitku sa opakim virusom izgubio nastavnik tjelesnog odgoja: Ugašen je još jedan mladi život u BiH

Od posljedica koronavirusa preminuo je i Suad Tupković u 49. godini života iz Sarajeva. Tupković je bio nastavnik i bivši direktor OŠ “Izet Šabić” u Vogošći.

Veliki broj prijatelja i kolega se oprostio od Tupkovića. Kako su mnogi naveli, ugašen je još jedan mladi život.

Jedan od njih je i Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH koji je pružio podršku i izrazio saučešće porodici.

– Nažalost, još jedno ogromno i neprijatno iznenađenje za sve nas u obrazovanju je tužna vijest o iznenadnoj smrti našeg kolege, Suada Tupkovića, člana SSOOiO FBiH, nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i bivšeg direktora JU OŠ “Izet Šabić” Vogošća.

Sa velikim žaljenjem, tugom i nevjericom smo primili i ovu tužnu vijest da se još jedan mladi život ugasio i da našeg kolege Suada više nema među nama. U ime SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće povodom smrti našeg kolege i prijatelja, Suada Tupkovića. Molim Vas da u ovim teškim trenucima prenesete iskrene izraze podrške i saučešća Suadovoj porodici, radnim kolegama i svima onima kojima je Suad bio istinski prijatelj i koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su ga poznavali. Posebni ljudi, kao što je rahmetli Suad, žive u našim srcima i kada nisu pored nas. Neka je Suadu vječni rahmet, napisao je Sivro.

IZVOROslobođenje
Prethodni članakZenica: Obavijest o postavljanju sistema za obavještavanje i uzbunjivanje građana
Sljedeći članakTeslić: Iz džamije ukradeno 16 maraka