Bivša milionerka odlučila živjeti u kombiju: Trošim 30 dolara dnevno

Bivša milionerka odlučila živjeti u kombiju: Trošim 30 dolara dnevno

Bivša multimilionerka Kejtlin Pil (Caitlin Pyle) odlučila je napustiti luksuzan način života i postati digitalni nomad. Kejtlin ima 36 godina i nekada je vodila firmu za lekturu, a njeno bogatstvo vrijedilo je četiri miliona dolara, piše New York Post.

Sa svojim tadašnjim suprugom živjela je u vili na Floridi na osam spratova, no nakon razvoda odlučila je preokrenuti svoj život i prodati firmu. Svoju vilu s 18 prostorija, za koju je morala plaćati oko 180.000 dolara godišnje za troškove održavanja, sada iznajmljuje putem Airbnbija za 25.000 dolara mjesečno.

Kejtlin je kupila kombi za 88.000 dolara i uložila dodatnih 102.000 dolara (nešto manje od 94.000 eura) u njegovu obnovu. Sada putuje SAD i isprobava nove aktivnosti poput planinarenja dok istovremeno radi online kao životni trener.

– Ovo mi je bila najbolja odluka koju sam ikada donijela. U svom novom životu mogu birati vlastite avanture. Sve to radim kako bih udovoljila svom unutrašnjem djetetu.

Prije sam odlazila na nekoliko skupih odmora godišnje. To nije bilo održivo. Sada trošim 20 do 30 dolara po danu i živim život koji sam oduvijek željela živjeti – priznala je, dodajući kako se ne planira odreći svog nomadskog života, piše Večernji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE