Bivši borci podnijeli osam hiljada tužbi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

presuda-suda-ilustracija

Osam hiljada tužbi demobilisani borci podnijeli su zbog zakidanja svojih prava, što su im osporili premijer Federacije i resorni federalni ministar, tako da se sada očekuje ishod sudskog postupka. Ovo je rečeno na današnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza demobilisanih boraca Zeničko-dobojskog kantona na kojoj je ukazano na njihov nedopustiv status i položaj.

Demobilisani borci su, rečeno je danas, posljednji u redu prema kojima se tako i odnosi svaka vlast. Svaki novi ministar tvrdi kako mu je prethodnik ostavio ogromna dugovanja i za nas, kaže Mehmed Šišić, predsjednik ovoga Saveza, jednostavno nema para. Primjera radi, ističe Šišić, da bi se zaposlio jedan demobilisani borac potrebno mu je pet do petnaest hiljada maraka, ali je to teško dokazivo jer niko neće priznati da je dao toliki novac.

O tome su demobilisani borci danas htjeli razgovarati sa resornim kantonalnim ministrom, koji je obećao da će doći na ovaj sastanak, ali je u posljednjem trenutku otkazao zbog nekih drugih neodložnih obaveza. Zbog toga će Upravni odbor ovoga Saveza uputiti protestno pismo Vladi našeg Kantona.

rtvze.ba