03E67CEC 1EE6 4EA9 9467 B9CF83AAE63C
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 6, 2022 @ 15:50
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Nekadašnji igrač Intera Saphir Taider proživljava teške trenutke nakon spora sa sada već bivšim klubom klubom Al-Ainom, a u intervjuu za Goal.com priznao je da je u finansijskim poteškoćama.

U klub iz Saudijske Arabije stigao je 2020. nakon iskustva u Montrealu, gdje je igrao nakon nastupa u Seriji A između Intera, Bologne i Sassuola, ali nije sve bilo kako je očekivao.

“Plaćen sam samo za prva dva mjeseca boravka. A platu nisam dobio od januara 2021., u martu su mi obećali da će mi isplatiti dugove, ali plata i dalje nije bilo i 21. augusta 2021. raskinuo sam ugovor. Tužio sam klub FIFA-i i dobio slučaj. Sada su mi dužni šest miliona eura”, kazao je Alžirac i dodao:

“Trenutno mogu potpisati za bilo koji klub, jer sam slobodan igrač. U međuvremenu sam ostao bez svega i ne mogu platiti stanarinu, kao ni školarinu svoje djece. Pokušao sam kontaktirati predsjednika Al-Aina nekoliko puta da dobijem novac, ali on mi nije odgovorio”, izjavio je Taider.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Taider ima samo 29 godina i predviđana mu je blistava karijera, ali nakon epizode u Interu nastavio je “lutati”, da bi na kraju prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije.

Zanimljivo, prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Francuske, a potom je odlučio igrati za zemlju svog porijekla Alžir, za koji je u 38 utakmica postigao pet golova.

LIDER