Bivši izvršni direktor Twittera: Iz svakog Muskovog poteza jasno je da on ne zna šta radi

elon musk
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Elon Musk “ne zna šta radi” sa Twitterom i “uzbuđuje sve”, rekao je bivši izvršni direktor kompanije, nakon što su veliki brendovi pauzirali svoje oglašavanje na platformi, a kompanija otpustila hiljade zaposlenih.

Bruce Daisley, potpredsjednik Twittera za Evropu, Bliski istok i Afriku u periodu od 2015. do 2020. godine, rekao je da je pogođen nedemokratskim promjenama na Twitteru i da bi napustio platformu bez oklijevanja ako postoji dobra alternativa, prenosi The Guardian.

“Mislim da je Elon mislio da će doći i riješiti sve i vrlo brzo će shvatiti da je to daleko komplikovanije”, rekao je za podcast The News Agents ovog vikenda.

“Prilično je evidentno iz svake javne akcije koju je poduzeo s cijelom ovom akvizicijom: on ne zna šta radi”, dodao je.

Daisley, koji je bio najviši izvršni direktor Twittera u Londonu, također je kritizirao Muskov plan da korisnicima naplaćuje 8 dolara mjesečno za verifikacioni simbol “plava kvačica”.

On je rekao je za Observer da Musk mijenja “legitimnost provjerenih izvora” za “džeparac”.

“Činjenica da nemamo pravo na to je nedemokratska”, rekao je on.

Oštre kritike dolaze nakon što je Musk uveo niz promjena na Twitteru koje su izazvale zabrinutost zbog njegovog pristupa dezinformacijama i govoru mržnje.

GODISNJICA
MARKETING