Portal 072info

Bivši košarkaš Barcelone upoznao ženu koja mu je porodila majku u Srebrenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da su čudni putevi, najbolje pokazuje i primjer Emira Sulejmanovića, rođenog u Srebrenici i košarkaškog reprezentativca naše zemlje.

Sulejmanović je rođen u jeku agresije na BiH 13. jula 1995. godine u Srebrenici. Životni put ga je odveo u Finsku, gdje je počeo trenirati košarku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon izvjesnog vremena i nastupa u omladinskim selekcijama Finske, ljubav prema Bosni i Hercegovini je prevagnula, da bi mu poziv da igra za “Zmajeve” uputio Aleksandar Petrović.

Na Facebooku je objavio i emotivan post, i javnost upoznao sa teškom sudbinom koju je proživio. Naime, Emira je njegova majka rodila u šumi iznad sela Luke, dok mu je porodica bježala od agresora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas je posjetio i upoznao ženu koja je kao babica pomogla njegovoj majci pri porodu.

– Današnji dan je bio poseban za mene, konačno sam upoznao ženu koja mi je zavezala pupak i pomogla u tim teškim trenucima mojoj rahmetli majci. Mnogo sam joj zahvalan, da nje nije bilo taj dan, ne bi bilo ni mene danas – poručio je Emir nakon posjete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, žena koja je porodila majku Emira Sulejmanovića jeste Remzija Duraković, majka nekadašnjeg načelnika općine Srebrenica.

Na svom zvaničnom profilu na Facebooku tim povodom se oglasio i Ćamil Duraković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Danas želim govoriti o veličini čovjeka. Veličini, jer visina od dva metra i pet centimetara vas ne čini velikim čovjekom. Veliki čovjek postajete onog momenta kada, nakon što postanete uspješan sportista, praktički postanete zvijezda, ne zaboravite svoje korijene. Emir Sulejmanović je dijete Srebrenice, rođen 13. jula 1995. godine u selu Luka. Zbog ratnih okolnosti, sudbina je bila da mu baš moja mama, Remzija Duraković, u ‘šumi kod kamena’, bude babica. I vidite ovoga ‘malca’, nakon svega, došao je da obiđe svoju ‘baku’, a moju majku. Emir je pomno slušao kako mu moja mama priča o njegovom rođenju. Njegova rahmetli majka je bila velika heroina, koja je na svijet donijela, u najtežim mogućim okolnostima, ovoga momka koji je postao ponos srebrenički. Umrla je u tridesetoj godini. Emir je inače košarkaški reprezentativac BiH, a danas uspješno igra košarku u španskoj prvoj ligi. Svaka čast i zahvala ovom našem gostu – napisao je Duraković.

Avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME