Bivši košarkaš koji je brutalno pretukao studenta sada je u pritvoru zbog mučenja djevojke

40 10

Miladinu Kovačeviću, bivšem košarkašu koji je 2010. godine u Srbiji osuđen zbog prebijanja američkog studenta u Bostonu, određeno je policijsko zadržavanje zbog sumnje da je u Beogradu mučio i prijetio svojoj dvadesetšestogodišnjoj djevojci.

Kovačeviću je policijsko zadržavanje od 48 časova određeno po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a rješenje o zadržavanju uručeno mu je u policiji Savski venac, gdje se javio na poziv nakon što je za njim bila raspisana potraga, javili su beogradski mediji.

U Tužilaštvu su naveli da su Kovačeviću stavljena na teret krivična djela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je prije dva dana u centru Beograda djevojci čiji su inicijali T.T. prijetio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon.

Djevojka, koja je prijavila njegovo ponašanje, danas je tužilaštvu dostavila “povrednu listu”. Ona će takođe biti ispitana, kao i njena rođaka kod koje je pobjegla nakon svađe sa Kovačevićem.

Kovačević je javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnauera, a zbog čega je nakon bjekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

On je nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora, iz kojeg je pušten krajem novembra 2012. godine.

Kovačević je poslije prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku, pošto mu je američko pravosuđe oduzelo pasoš.

Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara