Bivši major tvrdi da je vanzemaljac ubijen u blizini američke vojne baze

v 44

Jedan vanzemaljac ubijen je u blizini američke vojne baze 1978. godine, tvrdi bivši major zrakoplovstva SAD Džordž Filer (George Filler).

Izvještaj penzionisanog vojnog oficira o navodnom incidentu detaljno je opisan u knjizi “Čudan zanat: Istinita priča o životu sa NLO-ima obavještajnog oficira ratnog zrakoplovstva”.

Prošlog mjeseca Pentagon je pokrenuo radnu grupu za otkrivanje i analizu slučajeva neidentificiranih letećih objekata i pojava. Ministar odbrane Mark Esper sastao se sa svojim japanskim kolegom Tarom Konom i njih dvojica su navodno razgovarali istrazi NLO-a kao novom području saradnje dvije zemlje.

Gosti iz svemira

Knjigu sa svjedočenjem majora o svom iskustvu sa NLO-ima napisao je nagrađivani istraživački izvještač Džon L. Gera (John L. Guerra). Gera je intervjuirao Filera, pri čemu je on govorio o susretima američkog zrakoplovstva sa NLO-ima tokom četiri godine, prenio je Sputnjiknews.

Filer je rekao da se 18. januara 1978. spremao za obavještajni sastanak s nadređenim oficirima kada je vidio starijeg vodnika koji je bio blijed, uznemiren i “razrogačenih očiju”.

– Na Fort Diku je upucan vanzemaljac – rekao je viši glavni narednik Fileru.

Filer je upitao da li je to bio vanzemaljac iz druge države.

– Ne, bio je iz svemira, svemirski vanzemaljac – odgovorio je glavni narednik.

Tada je policajac Fileru rekao da su NLO-i nakon pucanja u svemirskog gosta počeli da “zuje kao ludi”.

Prema Fileru, u vanzemaljca je pucao policajac koji je uočio “mršavo i sivo-smeđe stvorenje” u blizini njegovog automobila. Policajac je rekao vanzemaljcu da se zaustavi i pucao u njega nakon što je biće ignoriralo zahtjev.

Objavili video-snimke

Kada je policajac kontaktirao zrakoplovnu bazu Mekgvajer, na lice mjesta stigao je specijalni tim za čišćenje koji je tijelo vanzemaljca odnio u bazu Rajt Paterson u Ohaju.

Filer tvrdi da je podnio zahtjev da razgovara sa svjedocima i da vidi fotografije incidenta kako bi sačinio obavještajni izvještaj, ali mu je uskraćen pristup.

Bivši major zrakoplovstva član je nevladine organizacije koja se sastoji od bivših vojnih stručnjaka i astronauta, a koja je pozvala američke vlasti da objave sve poznate informacije o susretima s NLO-ima.

U aprilu je Pentagon objavio tri video-snimka koji prikazuju američke pilote kako jure za onim što je Ministarstvo odbrane opisalo kao “neobjašnjive zračne pojave”.