Portal 072info

Bivši nogometaš Željezničara Eldin Adilović i manekenka Tamara Mandžić: Uskoro pred matičarom

Bivši napadač sarajevskog Željezničara Eldin Adilović i njegova djevojka, manekenka Tamara Mandžić proslavili su nedavno šest godina veze, a ljubav i sreću koju osjećaju jedno prema drugom, ne kriju.

Trenutno borave u Tamarinom rodnom Sarajevu, iako su neko vrijeme živjeli u Turskoj, gdje je Eldin igrao za fudbalski klub Samsunsporom. U ovom opuštenom razgovoru govorili su nam o svojim planovima za budućnost, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Otkrili su nam da će uskoro i pred matičara. Preostalo im je samo da sve organiziraju i da odluče gdje će se svečana ceremonija održati.

Iskrena i nesebična

– Šest godina ljubavi prošlo je kao šest dana. Kada vam je lijepo i kada ste sretni, vrijeme prebrzo prolazi – rekla je Tamara na početku razgovora te je dodala da je tajna njihove, kao i svake druge sretne veze, ljubav, i to ona iskrena i nesebična, iz koje se rađaju povjerenje i svi drugi kvaliteti koje jedna veza može da ima.

I izabranik Tamarinog srca, nogometaš Adilović sličnog je mišljenja.

– Kada pogledam iza sebe, šest godina dug je period. No, veoma mi je brzo prošlo. Osjećam kao da smo čitav život zajedno – priznaje Adilović.

Ističe da ih u posljednje vrijeme često pitaju kada će se vjenčati, ali da njihovi odgovori variraju s obzirom na njegov posao i njene akadamske obaveze.

– Nikako da se usklade naše obaveze. Fakultet bismo nekako i mogli riješiti, ali kod mene se to nikad ne zna, ne mogu ništa planirati. S druge strane, već nekoliko posljednjih godina živimo zajedno, barem otkako sam bio u Turskoj, tako da se neće mnogo promijeniti kad se vjenčamo. Još nismo načisto da li da napravimo veću svadbu s obzirom na to da imam širok krug ljudi i prijatelja s kojima sam igrao. Možda s bližim prijateljima i rodbinom odemo i u neku egzotičnu zemlju. Još nismo ništa odlučili. Ali, što je najvažnije, slažemo se i razgovaramo o tome, a ostalo nije važno – ističe Eldin.

Prilikom preseljenja u Tursku, nastavlja Adilović, imao je pomoć kluba i nije mu bio problem što je promijenio državu s obzirom na to da je Tamara bila uz njega.

– Znaš kako kažu u narodu, na dobro se nije teško navići. Uopće to nije bio problem, sve su to slatke muke. I porodica je dolazila često tako da smo se osjećali kao kod kuće – govori Adilović, kome je u maju ove godine istekao ugovor s klubom Samsunspor.

Naglasio je da su ga tu veoma dobro prihvatili. Smatra da je dobro igrao te da to ide jedno s drugim.

– Prijedlog predsjednika kluba bio je da predam zahtjev za turski pasoš kako ne bih igrao kao stranac nego kao domaći nogometaš. Pokrenuo sam taj proces. Čekam taj turski pasoš, da se vratim tamo. To su moji planovi što se tiče fudbala, a gdje će me život odnijeti, to ne znam – naglasio je Adilović.

Tinejdžersko doba

Njegova djevojka Tamara izabrana je 2011. godine da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na takmičenju ljepote “Beauty of the World”, koje se održavalo u Kini. Tada je imala 17 godina. No, kako nam je kazala, takmičenje je prolongirano za narednu godinu, kada ona, nažalost, nije mogla otputovati. Nakon toga je odustala od karijere manekenke.

– U Kinu nisam nikad otputovala. Žao mi je što nisam predstavljala svoju voljenu BiH na jednom prestižnom izboru, ali život me je odveo u drugom pravcu tako da se to, vjerovatno, nikad neće ni ostvariti. Upisala sam fakultet i knjiga mi je postala jedina zanimacija. Bavljenje modelingom više je bio utjecaj okoline, kojem se i nije tako teško prepustiti u tinejdžerskom dobu, kada još ne znate šta želite od svog života. Iako nisam imala zavidnu modeling karijeru, i dan-danas nosim titulu manekenke, što mi ne smeta. Ali, to je sve, ne vidim se u tom svijetu – zaključila je Tamara.

Bešiktaš ili Real Madrid

Adilović nam je ispričao i jednu anegdotu koje se vrlo rado sjeti, a vezana je upravo za Tamaru, koja nikad nije bila poznavalac fudbala niti je voljela ovaj sport.

– Kada smo se počeli zabavljati, nije znala ni koliko tačno igrača igra na terenu. Onda smo došli u Tursku i sjedimo jednom prilikom na ručku i ona mene pita što ne igram u Bešiktašu. Ja je pogledam i kažem: “Pa igrao bih ja, ljubavi, i u Real Madridu, samo me neće” – govori Adilović.

Avaz.ba

Podijelite članak