Bivši reprezentativac Srbije prozvao Džeku i Pjanića: BiH je pod kontrolom Amerike i Zapada

Podijelite vijest

Nekadašnji nogometni reprezentativac Srbije Nemanja Pejčinović oglasio se nakon što su najbolji bh. igrači Edin Džeko i Miralem Pjanić najavili da će neće igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, istakavši da politika igra bitnu ulogu u njihovim stavovima.

Smatra da su zemlje poput BiH “pod kontrolom Amerike i Zapada”, ali da Srbija treba igrati sa Rusijom i pomoći im u periodu kada su pod sankcijama.

“Ne znam kako bih okarakterisao takvo ponašanje Bosanaca. Opet, politika igra ulogu u odbijanju. Sada su zemlje poput Bosne i Hercegovine pod kontrolom Amerike i Zapada. Takvo ponašanje od njih je sasvim logično. Mislim da Rusija treba da se dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije o održavanju prijateljske utakmice. Sada je ruskom timu potrebno da igraju mečeve, a Srbi neće odbaciti Rusiju na isti način kao što to pokušavaju Bosanci”, rekao je Pejčinović za sport24.ru.

Inače, srbijanski stoper je u 34. godini poručio da završava karijeru. Počeo je u Radu, igrao je i za Crvenu zvezdu, Voždovac, njemačku Herthu, francusku Nicu, ruske Lokomotivu i Fakel, kineski Yatai. Za reprezentaciju Srbije Pejčinović je odigrao sedam utakmica.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, ali većina bh. sportske javnosti je ogorčena ovom odlukom i protiv je odigravanja meča.