Portal 072info

ODBIJEN SUŠIĆEV ZAHTJJEV: Bivši selektor neće dobiti pola miliona KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na preporuku Pravnog komiteta, koji je analizirao odredbe ugovora i rezultate u četiri kvalifikacione utakmice za EP 2016. odbijen je zahtjev Sušića, sa kojim ćemo razgovarati. Vidjećemo šta će on reći, a intencija Saveza je da se prijateljski rastane sa Sušićem, izjavio je Baković

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH odbili su zahtjev smijenjenog bivšeg selektora naše reprezentacije Safeta Sušića, koji je tražio da mu bh. kuća fudbala isplati narednih sedam plata u periodu do juna iduće godine što bi ukupno iznosilo 500.000 KM. Prema riječima generalnog sekretara N/FSBiH Jasmina Bakovića, odlučeno je da se Sušiću isplati još jedna mjesečna naknada i četiri bonusa (oko 150.000 KM).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Analiza ugovora i rezultata

“Sušić je rekao da bi obaveza plaćanja Saveza prema njemu prestala ako pronađe novi angažman. Savez će ispuniti obaveze od stupanja na snagu ugovora do njegovog raskida davanjem otkaza Papetu, 17. novembra. Ne znam koliki je tačan iznos pošto on nije radio do kraja novembra, ali Savez će isplatiti sve što duguje Sušiću i definisano je ugovorom. Na preporuku Pravnog komiteta, koji je analizirao odredbe ugovora i rezultate u četiri kvalifikacione utakmice za EP 2016. odbijen je zahtjev Sušića, sa kojim ćemo razgovarati. Vidjećemo šta će on reći, a intencija Saveza je da se prijateljski rastane sa Sušićem”, izjavio je Baković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prvi administrativac bh. kuće fudbala dodao je da će do kraja 2014. biti izabrani stručni štabovi svih ostalih bh. selekcija.

“U martu i maju naredne godine U17 i U19 reprezentaciji BiH slijede nastupi u elitnom krugu kvalifikacija za EP i pruža im se prilika za prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo puno obaveza u ostalim reprezentacijama jer su kampovi zakazani u januaru”, naglasio je Baković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

IO N/FSBiH usvojio je izvještaje nadležnih organa o domaćim takmičenjima u jesenjem dijelu sezone 2014/2015. To su izvještaji Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za stadione i bezbjednost, te Disciplinske komisije. Nakon rasprave konstatovano je da je vidan napredak u organizaciji takmičenja, ali da se mora još raditi na poboljšanju tehničkih uslova na stadionima i unapređenju ostalih segmenata. Zadužuju se nadležni komiteti da do početka proljetnog dijela takmičenja završe izmjene i dopune odgovarajućih pravilnika.

Fudbalska vlada naše zemlje čijoj jučerašnjoj sjednici su prisustvovali svi njeni članovi osim suspendovanog Amera Halepa, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz, direktor Tehničkog odjela N/FSBiH Denijal Pirić i predsjednik Pravnog komiteta prof. Enes Hašićusvojila je informacije o realizaciji zaključaka sa 25. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 30. oktobra i zaključaka sa vanredne sjednice  IO N/FSBiH 17. novembra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U tački dnevnog reda koja se odnosila na finansijska pitanja jednoglasno je prihvaćena informacija o finansijskoj situaciji N/FSBiH. Donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja Saveza u 2014. godini. Imenovana je komisija u sastavu: Dragan Kulina,Senad Islam i Nešo Borovčanin, koja treba da na osnovu ponuda pripremi prijedlog za IO krovnog bh. saveza.

Halep privremeno razriješen

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Još su usvojeni prijedlog marketinških ugovora N/FSBiH i prijedlog odluke o načinu formiranja liste delegata N/FSBiH na utakmicama Premijer futsal lige u ovoj sezoni. Suspendovani Halep privremeno je razriješen dužnosti člana Izvršnog odbora u skladu sa odredbama Statuta Saveza.

depo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME