Bivši selektor “Zmajeva” očekuje prekid sezone: Nije prirodno igrati fudbal pred praznim tribinama

Robert Prosinečki, trener turskog Kajzerija, rekao je da se nada da će fudbalska sezona u Turskoj uskoro da bude suspendirana zbog pandemije koronavirusa. Turska je jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj sport nije stao.

Košarka i fudbal se igraju pred praznim tribinama, a bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine se nada da bi uskoro tome mogao da dođe kraj.

– U svijetu je panika, ovo je globalni problem. U mnogim zemljama u Evropi je zaustavljeno takmičenje. U mojoj zemlji se ne ide u škole, liga je obustavljena. Vidim da se i ovdje sprovode mjere.

U poređenju sa Evropom u Turskoj djeluje da to nije veliki problem, ali igrati pred praznim tribinama nije prirodno za fudbal. Ovakva situacija nikome ne odgovara – rekao je Robert Prosinečki, prenosi B92.

Hrvatski stručnjak je jučerašnjom pobjedom nad Malatjasporom (2:1) uspio da ostane u utrci za opstanak u prvenstvu Turske. Kajzeri je sada samo na tri boda od bjekstva iz opasne zone.

– Svaki meč igramo kao da je finale. To stvara pritisak svima. Nije lako igrati. Da smo izgubili baš bismo smanjili šanse za opstanak. Dobili smo i svi igrači su se borili. Uradit ćemo sve da Kajzeri ostane. Slijedi Fenerbahče i bit će teško kao i u svakom meču. Igramo u petak. Djelovalo je da je Kajzeri već ispao, ali ćemo se mi boriti – rekao je bivši kormilar “Zmajeva”. 

Avaz