Portal 072info

Bivšim čelnicima KPZ Doboj četiri godine zatvora

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bivši direktor Kazneno-popravnog zavoda u Doboju Milorad Novaković (56) i njegov tadašnji zamjenik Mirko Blažanović (60) osuđeni su u dobojskom Osnovnom sudu na ukupno četiri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita.

Prema presudi, Novaković je osuđen na tri, a Blažanović na godinu zatvora. Pored zatvorske kazne, donesena je i odluka o oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U presudi je navedeno da je u ljeto 2007. godine tadašnji direktor filijale jedne banke u ovom gradu posredovao u davanju mita Novakoviću i Blažanoviću prilikom zaposlenja lica iz Boljanića na radno mjesto vaspitača pripravnika u dobojskom zatvoru. Roditelji lica koje je tražilo posao uradili su sve prema uputstvima i obezbijedili novac i poklone za Novakovića i Blažanovića.

Direktor filijale im je u svojoj kancelariji predao na poklon vrećicu u kojoj su se, osim pića, nalazile i koverte sa novcem u ukupnom iznosu ne manjem od 10.000 maraka. Poslije toga Novaković je 3. septembra 2007. godine donio rješenje kojim je “kandidat”, koji je po zanimanju diplomirani pedagog, primljen kao pripravnik na radno mjesto vaspitača u službi prevaspitanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Glas Srpske

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME