Bivšoj zadrugarki prijeti 2 godine zatvora: Olja Vampirica osuđena, mora platiti ogromnu sumu

Nekadašnja preduzetnica i rijaliti učesnica Olja Einfalt Mihovilović, poznatija i kao Olja Vampirica, na Županijskom sudu u Splitu danas je osuđena po tri od pet tačaka optužnice i mora vratiti veliku svotu novca u roku od dvije godine, jer će u suprotnom završiti u zatvoru.

Preciznije, dobila je 10 mjeseci zatvora za prvu tačku optužnice (po kojoj su ona i suprug oko 148.738 eura zadržali za sebe). Šest mjeseci joj je izrečeno zbog druge tačke optužnice (utaja poreza, oko 4.600 eura na štetu države, dok je na račun treće tačke (utaja poreza od oko 64.000 eura) dobila šest meseci.

Izrečena joj je jedinstvena kazna od jedne godine zatvora koju neće odslužiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo. No, dobila je i obavezu da u roku od dve godine vrati spomenute svote.

Još dvije tačke optužnice (umanjenje stečajne mase na račun povjerioca i za sporni poslovni prostor) su odbačene. Također, treba podmiriti i troškove postupka, pišu mediji u Hrvatskoj.

– Žalit ću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da ko god je u našem gospodarstvu nešto radio i pokušavao na kraju ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme – kazala je nakon presude Olja Einfalt Mihovilović, prenosi Slobodnadalmacija.hr

Copy

Olja je zajedno s pokojnim suprugom Markom Mihovilovićem 2009. godine, kao član firme, kako bi sebi pribavili veliku nepripadnu imovinsku korist, uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani. Dijelom su plaćali dobavljače, no nešto su zadržali za sebe i u poslovnim knjigama firme su to evidentirali na kontu pozajmica pa su tako oštetili kompaniju.

Prethodni članakAleksandar Vučić i Šarl Mišel pravili ćevape
Sljedeći članakSAMO U BIH: Palicom napao policajca koji ga je snimio radarom