Portal 072info

Bixbyjeve glasovne mogućnosti dostupne u više od 200 zemalja svijeta uključujući BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, ovaj inteligentni interfejs koji korisnicima pomaže da zadatke obave brže i lakše dostupan je u još 200 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Trenutačno dostupan na engleskom jeziku koji se govoriu SAD-u, Bixby donosi povećanu produktivnost i personalizaciju pametnih telefona putem Quick Commands, karakteristike koja omogućuje jednostavno kreiranje prilagođene glasovne naredbe za upotrebu, umjesto izdavanja jedne ili više naredbi. Naprimjer, možete upotrijebiti naredbu “laku noć” kao prečicu za “Uključivanje načina rada bez ometanja, postavljanje alarma za 6:00 i uključivanje filtera plavog svjetla”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Bixby također razumije način na koji zapravo govorite, postavljajte pitanja i postavljate zahtjeve. Na primjer, ako snimite fotografiju, i kažete Bixbyju “pošalji ovu sliku mami”, Bixby će razumjeti naredbe za unakrsne aplikacije i znaće koju fotografiju želite i poslaće je vašoj mami. Ovo prirodno razumijevanje jezika omgućava lakšu i intuitivniju interakciju s vašim pametnim telefonom. Uz svoju iterativnu tehnologiju dubokog učenja, Bixby će vremenom poboljšati prepoznavanje vaših osobnih preferenci i načina govora.

Bixby je jedinstven po tome što je inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane moguća uz Bixby, Bixby će podržati gotovo sve zadatke koje aplikacija može izvesti pomoću glasa, dodira ili teksta.Bixbyjeva dubinska integracija također je ugrađena u postavke pametnih telefona tako da možete promijeniti opcije u telefonu- poput postavljanja vremenskog ograničenja zaslona ili prikazivanja svih obavijesti – a da ne prekidate ono što trenutno radite.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Trenutno milioni kupaca širom svijeta imaju pristup novom i inteligentnom načinu međudjelovanja s njihovim telefonom”, izjavio je Injong Rhee, izvršni potpredsjednik i šef istraživanja i razvoja, softvera i usluga mobilnog poslovanja kompanije Samsung Electronics.

“Proširenje Bixbyjevih glasovnih sposobnosti početni je korak u nastavku uvođenja Bixbyjeve funkcionalnosti. U budućnosti, Bixby će imati moć učenja i biće u stanju da ponudi više inteligentnih i personaliziranih interakcija i laganih veza na više uređaja”, dodao je on.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samsung planira nastaviti širenje Bixbyjevih govornih mogućnosti na dodatne zemlje, jezike, uređaje, karakteristike i aplikacije trećih strana. Poboljšavanjem svojih mobilnih iskustava i rješenja, čak i više korisnika može komunicirati s uređajem i upravljati svojim aplikacijama i uslugama bez problema i instinktivno.

Od danas, Galaxy S8 i S8+2korisnici mogu postaviti Bixbyjeve glasovne mogućnosti pritiskom na tipku Bixby kako biste započeli s radom. Sada možete aktivirati Bixby držanjem određene Bixby tipke na pametnim telefonima Galaxy S8 i Galaxy S8 + ili jednostavno ako kažete: “Hi, Bixby.”

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME