Bizaran slučaj: Živog čovjeka proglasili mrtvim 

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Sloveniji se desio bizaran slučaj kada je Opća bolnica Celje napravila grešku i zamijenila identitet dvoje starijih pacijenata od koji je jedan preživio, a drugi umro.

Bolnica je preživjelog proglasila mrtvim i informacija je stigla do bolnice, a prije nego se saznalo da je riječ o grešci objavljen je termin sahrane.

Vratio se kući

Problem je nastao kada su oboje pacijenata dovedeni istim vozilom hitne pomoći, a pacijenti nisu imali identifikacione narukvice.

ČITAJ JOŠ:  Zašto se u Bosni i Hercegovini niko ne buni?

Greška su otkrili kada se preživjeli pacijent vratio kući.

Ranije nije bilo ovakvih slučajeva

Uprava bolnice je ponudila ostavku, a u slučaj se aktivirala i policija, dok je ministar zdravstva rekao da se ovakve stvari nisu ranije dešavale u Sloveniji.

– Obojica nepokretni, nije se radilo o kovidu, nije se radilo o bilo kakvom hitnom slučaju. Jedan pacijent je imao upalu pluća, drugi infekciju urinarnog trakta. Oni su dovedeni u isto vrijeme, očigledno je došlo do promjene identiteta u bolnici, bez provjere identiteta, a onda je liječenje obavljeno kako je i bilo. Bilo je šokantno slušati rodbinu, kako su htjeli doći u posjetu, ali nije bilo moguće. Još šokantnije je bilo čuti kako stvari mogu krenuti naopako – kazao je ministar Loredan.

ČITAJ JOŠ:  Novembar i decembar smrtonosni za vozače
GODISNJICA
MARKETING