Portal 072info

BIZARNA NESREĆA Pustio struju kroz ogradu da bi štitio kukuruz, komšiju ubilo 220 volti

Mještani Turbeta kod Travnika šokirani su bizarnom nesrećom u kojoj je u zaseoku Donja Trebeuša život izgubio 52-godišnji Milorad Gudalo.

On je, naime, poginuo kada je dodirnuo žicu kojom je 59-godišnji Esad Šipčić iz Turbeta ogradio svoje kukuruze da bi, kako je kazao policiji, spriječio divlje životinje da mu pojedu usjeve te je spojio na električnu mrežu napona 220 volti.

Srčani udar

dragan-gudalo
Dragan Gudalo: Tu prolaze ribari i djeca se kupaju

Milorad je, kako nam je kazao njegov brat Dragan Gudalo, do rata radio u fabrici „Borac“, a živio je u obiteljskoj kući s ocem i majkom. Na dan nesreće krenuo je majci kupiti namirnice.

– Oko 8 sati otišao je u Turbe kupiti majci tjesteninu, germu i druge namirnice. U neka doba noći vraćao se kući, išao je prugom i pored te kuće htio je izaći na cestu kad je naletio na žicu sa strujom. Kako su nam kazali policajci, odmah je dobio gušenje i srčani udar i na mjestu umro. Kažu i da ga je ujutro pronašao gazda kuće – rekao je Gudalo i dodao da su kesu s namirnicama pronašli pored njegovog beživotnog tijela.

Nikome, kaže porodica, nije jasno zašto je komšija, kojeg dobro poznaju, odlučio ograditi kukuruze strujom opasnom po život.

Podrška komšija

– Tu prolaze i ribari, djeca se kupaju, bilo je samo pitanje dana kad će neko stradati. Nakon što je brat poginuo, čuli smo priče i da je struja bila ukopčana s bandere, ali ne znam je li to istina – rekao je Dragan Gudalo.

milorad-gudalo
Milorad je živio s majkom i ocem

Njegovog brata su, dodaje, voljeli svi, a nakon tragedije porodicu su obišle komšije Bošnjaci.

– Plakali su zajedno s nama, svi su bili šokirani – rekao je Gudalo.

Iz policije su naveli da su Šipčića priveli, ali jučer nije bilo moguće doći do informacije je li mu određen pritvor ili je pušten na slobodu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box