Bizarno: Nigerijac sahranio oca u BMW-u

Jedan Nigerijac sahranio je svog oca u potpuno novom BMW-u umjesto sanduku, kako bi na onaj svijet otišao sa stilom. Bogati sin, identificiran samo kao Azubuke, izgubio je oca, kome je davno obećao da će jednog dana imati luksuzni automobil. Ispunio je obećanje, platio 66.000 dolara i u njega smjestio mrtvog oca.

Kako prenosi “Daily mail”, nevjerovatna fotografija snimljena je tokom sahrane na lokalnom groblju u selu Ihiala na kojoj se vidi kako nekoliko ljudi spušta ogroman automobil u grob.

Grobno mjesto je za ovu priliku moralo da bude nešto većih dimenzija – šest metara.

Slika je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama, a lokalni mediji prenose da je BMW bio opremljen satelitskom navigacijom kako bi “putniku” pomogao da pronađe put do bisernih vrata.

Bacio je novac, mogao je pametnije da ga iskoristi, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

– Kupi automobil za roditelje dok su živi ako si pun kao brod i sahrani ga u pristojnom sandukom, ali ovo je glupost i pokazivanje – prokomentirao je Sifiso Ino Makhašila.

Ludost i sebičnost bez obzira što je novac njegov, napisao je Kalvin Diamen.

Slična situacija dogodila se 2015. kada je milijarder Enugu svoju majku sahranio u najnovijem modelu Hamera, dok je iste godine jedan Kinez na vječni počinak otišao u svom omiljenom automobilu.

Blic.rs