Bjelica: Vojnici EUFOR-a unijeli su strah i paniku u stanovništvo

v 10
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Načelnik općine Sokolac Milovan Cicko Bjelica ponovo je reagirao zbog vojnih vozila i pripadnika EUFOR-a koji su tokom sedmice patrolirali Općinom na čijem je čelu.

– Vojna vozila i pripadnici EUFOR-a pod punom ratnom opremom u blizini škola i igrališta na Sokocu unijeli su strah i paniku u stanovništvo – izjavio je načelnik općine Sokolac Bjelica za RTRS.

Nije znao

Kazao je da niko nije znao da će pripadnici EUFOR-a taj dan doći u Sokolac.

Naime, on je dodao da su borbena vozila pod punom vojnom opremom napravila nekoliko krugova kroz grad, a zatim se parkirala ispred osnovne i srednje škole u kojima je, u tom trenutku, bilo više od hiljadu djece.

Uplašena djeca

– Djeca su se uplašila, zvali su roditelje koji su onda zvali mene. Otišao sam na lice mjesta, tražio odgovorno lice i pitao zašto su tu. Nemamo ništa protiv toga da oni rade svoj posao, ali nismo za to da se paradira ispred škola. Oni su rekli da su tu da preventivno djeluju. Zamolio sam ih da se maknu od škola i dječijih igrališta – rekao je Bjelica.

Načelnik Sokoca je kazao da su to bile scene koje su podsjećale na devedesete godine. 

Inače, bez obzira o kakvim stavovima se radilo i od koga dolazili, potrebno je naglasiti da su iz EUFOR-a više puta naglašavali da se radi o pojačanom patroliranju i prisustvu vojnika zbog osiguranja mira i stabilnosti u BiH.