Blinken: Smanjiti sve veći jaz između bogatih i siromašnih

8 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinek pozvao je danas najrazvijenije zemlje svijeta da se suoče i obračunaju sa sve većim jazom između bogatih i siromašnih.

Blinken je u obraćanju prisutnima na sastanku Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u Parizu istakao da su pandemija koronavirusa i klimatske promjene ukazale na neravnopravnost između država, te da se nešto mora preduzeti kako bi se to promijenilo.

– Osim pomenutih prijetnji, od ključne važnosti za poboljšanje globalnih životnih uslova su sprečavanje izbjegavanja poreza i okončanje diskriminacije protiv žena i manjina – rekao je Blinken.

On je naveo da je administracija američkog predsjednika posvećena rješavanju glavnih uzroka nejednakosti i neravnopravnosti.

– Podaci su kristalno jasni. Pandemija i klimatske promjene su najteže pogodile države koje to ne zaslužuju – naglasio je Blinken.

On je uputio poziv članovima OECD da razmotre sopstvenu odgovornost za trenutnu situaciju.

– Snosimo određenu odgovornost za ovu situaciju. Decenijama su naše članice mjerile ekonomski uspjeh podizanjem BDP-a i berzi što nije realnost za više miliona radničkih porodica. Umjesto toga, naš privredni rast je često dovodio do rasta nejednakosti – zaključio je Blinken.

GODISNJICA
MARKETING