Portal 072info

Blizanke proslavile 100. rođendan, a i dalje se isto oblače i istu frizuru imaju

Identinčne blizanke Mary Belle Roach i Mae Belle Powell iz Symsonije u Kentuckyju nedavno su zajedno proslavile stoti rođendan, a iako su cijeli život provele zajedno, još uvijek nisu dosadile jedna drugoj.

I dalje nose istu odjeću, zajedno idu frizeru koji im pravi iste frizure te žive u kući u kojoj su odrasle, gdje dijele i spavaću sobu kako bi bile tu ako drugoj nešto zatreba.

“Zajedno smo sve vrijeme, nikada se nismo razdvojile. I to je jedino što znamo, voljeti se”, rekla su se sestre za Today.

Rođene su usred Prvog svjetskog rata, 25. ožujka 1916., a u svom su kraju i dalje poznate kao blizanke Wallace. Bile su tinejdžerice tokom Velike depresije, a Mary se sjeća da njihova porodica tada nije imala ništa. Uprkos siromaštvu priuštile su si studiranje na Murray State Colledgeu, gdje su često koristile činjenicu da su identične. Tako je Mary išla na tjelesni odgoj umjesto sestre, a Mae Belle je sestri pisala lektire.

Nakon diplome radile su čak i isti posao, podučavale u osnovnoj školi u svom mjestu. Udale su se za najbolje prijatelje s kojima su odrasle. Kad su im muževi poslani na bojište tokom Drugog svjetskog rata, preselile su se u Detroit i radile u tvornici.

“Sve je bilo zaista tiho, sjećam se kako je to bilo tužno”, opisala je Mary atmosferu nakon vijesti o napadu na Pearl Harbor 7. decembra 1941.

Nakon što su im se muževi vratili iz rata, oba para su kupila kamp-prikolicu te su zajedno proputovali cijelu državu. Proputovale su svih 50 američkih saveznih država te osam europskih, prenosi Avaz.

Danas su obje udovice te su i dalje aktivne. Zajedno idu u teretanu gdje hodaju 30 minuta dnevno, a petkom jednako odjevene zajedno idu frizeru. Priznaju da ne mogu jedna bez druge.

“Trebam je svake sekunde. Dijelile smo prekrasan život, a imamo ga i dalje”, rekla je Mae.

Za njihovu dugovječnost zaslužni su dobri geni, njihova majka je doživjela 97 godina.

“Nismo pušile cigarete ni travu niti pile pivo”, dodala je.

vijesti.ba

Podijelite članak