Bliži se turistička sezona, prilika za pronalazak sezonskog posla

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dolazak proljeća za mnoge nezaposlene u našoj zemlji znači spas od besparice. Približava se turistička sezona, prilika za pronalazak sezonskog posla u susjednim zemljama. Najsretniji počinju raditi već sljedećeg mjeseca.

Bojan Nikolić je četvrtu godinu sezonac. Prošlo ljeto radio je kao barmen u noćnom klubu u Dalmaciji. Posao u sezoni, kaže, jedna je od boljih opcija za mlade u našoj zemlji.

“To je bilo jedno jako lijepo iskustvo, a zaradilo se i nešto novaca. Ove sezonu odlazim raditi za jednu kruzersku kompaniju”, kaže on.

ČITAJ JOŠ:  Topčić: U zemlji u kojoj se ni za Andrića ne bi znalo da nije na apoenima od 200 KM, mnogi se hrabro usude objaviti knjigu

Ljetna destinacija Marije Herceg je Makarska. Od završetka srednje škole svako ljeto provodi radeći. Počela je u restoranu, nastavila na štandu s odjećom.

“Moja je prednost ta što nisam morala plaćati smještaj, koji dosta košta. I bez obzira na to, može se zaraditi i uštedjeti novca za zimu ili za školovanje”, priča ona.

Mladi su i hrabri, a uz to zarađuju onoliko koliko ovdje sigurno ne bi. Prilika je to koja se ne propušta. Osim dobre zarade, poslovi koje rade, nude i nezaboravno iskustvo. Treba se samo na vrijeme prijaviti. Oglasi poslodavaca pretrpani su u potrazi za mladim sezoncima. Samo Hrvatska ih u jeku ovogodišnje turističke sezone očekuje više od 40 tisuća.

ČITAJ JOŠ:  Obavijest o obustavi saobraćaja preko Bilinopoljskog mosta

Konobari, kuhari, sobarice – najtraženija su zanimanja na moru. Prošle godine ispratili smo oko 30 tisuća sezonaca iz naše zemlje u Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju. Ove bi godine taj broj mogao biti i veći.

Polovina broja nezaposlenih u našoj zemlji mlađa je od 35 godina. Jedina im je mogućnost, izgleda, spakirati se i posao potražiti preko granice. Drugog izbora – nemaju.

federalna.ba

072INFO TV