BM RADIO: Danas se navršilo šesnaest godina narodnog radija

FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Danas se navršava šesnaest godina postojanja BM radija, narodnog radija koji je u službi svojih slušatelja dugi niz godina. Ekipa portala 072info odlučila je posjetiti prostorije radija s ciljem da čestitaju direktoru i uposlenima na uspješnom poslovanju sve ove godine. om prilikom razgovarali smo sa direktorom BM radija, gospodinom Rasimom Spahićem, sa kojim smo napravili kratak osvrt na prethodne godine poslovanja i emitovanja programa.

„Šesnaest godina je jedan pozamašan period, radio je napredovao tih šesnaest godina iz godine u godinu. Naravno, u ovih posljednjih nekoliko godina svi smo negdje povukli liniju i tapkamo u jednom mjestu zbog opće i ekonomske krize. Za ovih šesnaest godina stekli smo veliki broj svojih slušatelja, simpatizera kojima se zahvaljujemo što su sve ove godine bili uz nas. „ – kazao je direktor BM radija, Rasim Spahić.

Nekada se godišnjica ovog radija obilježavala u prostorijama nekadašnjeg kina, u Bosanskom narodnom pozorištu, a još uvijek nije zaboravljen ni koncert u Gradskoj areni koji je također bio organizovani u čast obilježavanja godišnjice radija. Međutim, s obzirom da živimo u teškim vremenima koje prate ekonomske krize, danas se godišnjica radija obilježila na skroman način u prostorijam radija. Ipak, direktor BM radija ističe kako su iza njih defintivno godine na koje cijelo rukovodstvo na čelu sa osobljem može biti ponosno, a naročito svojim brojnim slušateljima.

Do sada je kroz BM radio prošao veliki broj uposlenika koji su svoj put potražili u drugoj profesiji ili su otišli na neki drugi medij, međutim, direktor se ipak ponosi korektnim odnosom u kojem je ostao sa svojim uposlenicima, a i time što je upravo BM radio izrodio niz kvalitetnih ljudi koji imaju velike značaje u današnjem društvu.

Danas je u prostorije BM radija došao veliki broj prijatelja i partnera koji su došli čestitati direktoru i uposlenima na šesnaestoj godišnjici uspješnog poslovanja, a svakako da su i slušatelji neprestano pozivali brojeve redakcije kako bi uputili iskrene i zaslužene čestitke.

Direktor radija objašnjava kako je recept za dobar uspjeh emitovanje programa koji je isključivo u službi, a sve to ostvarujući realizovanjem obrazovnih, vjerskih i drugih korisnih emisija. Također, ističe kako su 50% programa obrađivali i tematisali upravo sa onim sadržajem koji drugi nisu, što se zasigurno pokazalo dobrim potezom koji je za rezultat donio ogromnu slušanost.

Naročito su ponosni na svoje slušatelje koji BM radio nazivaju „svojim“, te ne zaboravljaju početke kada su se pojedinci javljali sa pitanjima da li im je neophodna bilo kakva vrsta pomoći kako bi svoje signale proširili i na druge bh. gradove.

Iako su trenutno finansije veliki problemi cjelokupnog društva, sa BM radija najavljuju kako će i ove godine tradicionalno najkvalitetniji ramazanski program biti upravo na njihovim frekvencijama. Pripreme za ramazanski program traju dva mjeseca, pored materijala koji imaju snimljen, što uistinu predstavlja ozbiljan pristup spram svom poslovanju, a što objašnjava zašto ovaj radio nosi epitet najslušaniji.

Trenutno je redakcija BM radija doživjela „osvježenje“ mladim naraštajima kojima je ukazana prilika da pokažu svoje sposobnosti, realizujući emisije koje bi trebalo da doprinesu samoj realizaciji ali i poboljšanju programa.

„Vratit ćemo neke emisije koje smo stavili na stand by, a zasigurno ćemo dati prostora mladim članovima redakcija da pokušaju pokazati svoje kvalitete realizujući emisije za djecu i mlade.“ – planira direktor radija, gospodin Rasim Spahić.

Kolektivu, narodnog radija, BM radija želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu u nadi da će iz njihovih redakcija „izaći“ veliki broj kvalitetnog kadra koji će biti u službi svojih čitatelja, te da će još dugi niz godina raditi svoj posao na način kako su to radili prethodnih šesnaest godina.