BMW-om bježao policiji pa dobio neočekivanu kaznu

20211022225659 687709

Vlasnik BMW-a 440i iz Ludvigsburga, nedaleko od Štutgarta, jurio je prebrzo putem kad ga je spazila policijska patrola. Odlučio je da pokuša da im pobjegne i u tome je uspio.

“Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspio da ga sustignem. Na kraju sam odustao, jer nisam mogao da nastavim bezbjedno da vozim brzinom od 120 km/h”, rekao je policajac koji je gonio vozača BMW-a.

Tokom bijega, prekršilac je jurcao Ludvigsburgom, prolazio kroz crvena svjetla, pa čak i vozio trotoarom.

Kada je kasnije uhapšen, dvadesetrogodišnjak je u svojoj odbrani priznao samo da je vozio prebrzo, rekavši kako se uspaničio vidjevši policiju, kao i da je bio pod stresom izazvanim pandemijom.

Takođe je rekao da radi za veliku auto-kompaniju, ali da je tokom pandemije stradao privatno i poslovno. Pandemija mu je uzrokovala značajan pad prihoda u prodaji automobila, pa sada radi i po 16 sati dnevno, te je zato pod velikim stresom.

Sud je gotovo u potpunosti odbacio njegovu odbranu, a jedina stvar koju je sud prihvatio kao olakšavajuću okolnost je da je od izvršenja prekršaja dobrovoljno krenuo na psihijatrijsku terapiju.

Epilog je da će morati da plati nekoliko kazni, a i na godinu dana će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Međutim, vjerovatno mu je najteže pala sudska odluka da proda svoj BMW u kome je bježao policiji. Za to ima rok od tri mjeseca, a nakon prodaje je dužan da uplati 7.000 evra u državni budžet.

Ako pak auto ne proda – biće mu oduzet.

Ova posljednja kazna mu je izrečena kao vaspitna mjera, mišljenja je sudija Anne Bollacher, koja je pri izricanju presude kazala: “Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bijega lako mogao da povrijedi majku sa kolicima ili pješaka.”

IZVORB92
Prethodni članakDavor Dragičević u Sarajevo stiže 27. oktobra
Sljedeći članakDok se političari prepucavaju, građani gladuju: Ni uz akcijske cijene se ne može preživjeti