BNP: Četvrta Noć teatra BiH u subotu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Noc-Teatra-2013

Bosansko narodno pozorište Zenica je četvrti put koordinator teatarske manifestacije Noć teatra BiH. Ova teatarska manifestacija, koja ima međunarodni karater, ima za cilj da okupi sve radnike i ljubitelje teatarske umjetnosti i ujedini ih u promociji teatarske i izvebene umjetnosti i ostavlja mogućnost publici da upozna pozorište i iz jedne potpuno druge vizure posjećujući scenske izložbene  prostore, radionice i da se upozna sa glumačkim ansamblom i uposlenicima pozorišta.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Noć teatara BiH učestvovat će 23 teatra i institucije kulture iz 12 bosanskohercegovačkih gradova.

Program Noći teatra primarno obuhvata pozorišne predstave, ali i ostale oblike scenskih umjetnosti kao što su međunarodne koprodukcije i gostovanja, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih europskih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s izravnim internetskim uključivanjem, koncerte, izložbe, igraonice i radionice za djecu, te prigodnu gastronomsku ponudu.

ČITAJ JOŠ:  Uspješna godina za zeničko Bosansko narodno pozorište

Učesnice ove  značajne međunarodne teatarske manifestacije European Theater Night, koja okuplja i ujedinuje teatarske radnike iz cijele Evrope sa njihovom publikom su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora,  Slovenija,  Austrija, Mađarska, Belgija, Češka, Bugarska i Slovačka, a cilj je da se u narednom periodu ovom projektu priključe i ostale zemlje regiona i Evrope.

Ovogodišnja jednodnevna ali i cjelonoćna manifestacija Noć teatra BiH, kada će scenski prostori da postanu mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja o teatarskoj umjetnosti, je u subotu 16. novembra.

ČITAJ JOŠ:  Danis Tanović, Peđa Kojović i Amra Bakšić Čamo dobili sredstva od EU za snimanje filma 'Šta me gledaš?'
GODISNJICA
MARKETING