BNP ZENICA: Počinje 64. pozorišna i koncertna sezona

BNP ZENICA: Počinje 64. pozorišna i koncertna sezona

rsz_fotografija0119

Sve aktivnosti koje se trebaju realizovati u predstojećoj 64. pozorišnoj i koncertnoj sezoni, kao i aktivnosti koje su obilježile proteklu sezonu, naglašene su danas na press konferenciji koja je održana povodom novih projekata u nadolazećoj 64. sezoni koju priređuje BNP Zenica. Radi se o projektima “Osvajanje sreće” koji BNP realizuje u saradnji sa EastWest Centrom iz Sarajeva, produkcijskom kućom Prime Cut Productions Belfast i Slovenskim mladinskim gledalištem Ljubljana.

Direktor BNP-a Hazim Begagić, istakao je pojedinosti koje su izuzetno važne za kulturnu baštinu naše zemlje, i ono što će publika moći vidjeti uz Zenici, te istakao: “Zenica će i ovoga puta pokloniti publici mnogo dobrog i kvalitetnog sadržaja, kao što se to desilo i u prethodnoj sezoni, koja je bila popraćena sa mnoštvom predstava i koncerta, iz kojeg izdvajamo koncert Sarajevske filharmonije koja je ujedno i zatvorila prošlu sezonu BNP-a u Zenici. Sada stupa novi period u kojem ćemo imati mnogo velikih premijera, ali i veliku saradnju sa EastWest Centrom iz Sarajeva”.

Više riječi o saradnji BNP-a i EastWest Centra Sarajevo, kao i o projektima koji će se realizovati u novoj sezoni i samu tematiku pomenutog projekta “Osvajanje sreće” istakao je predsjednik EastWest Centra Sarajevo Haris Pašović:” Ovo su veliki projekti, među njima je i jedna velika koja nije moguća u realizaciji ni u Sarajevu, jer se radnja odvoja i napolju, sa mnogo aspekata, horova, scenografije i predstava je tehnički dosta velika i moguće ju je samo realizovati u Mostaru. Saradnja sa BNP-om je osigurana, radili smo već s njima, tako da znamo s kim ulazimo u projekat. Zenica je predivan grad, i ovoga puta Zenici ćemo pružiti nezamjenjivu ljepotu i čar na “daskama koje život znače”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS