Portal 072info

BNP ZENICA Predstava Kamernog teatra u okviru sedmog dana takmičarskog programa Festivala bh. drame

Pred kraj Festivala bh. drame Zenica 2016., u četvrtak, 12. Maja u Bosanskom narodnom pozorištu je u okviru glavnog natjecateljskog programa igrana predstava Adnana Lugonjića Kad bi naglas govorili u režiji Srđana Vuletića, a u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.
Ova socijalno i emotivno angažirana predstava progovara o bosanskohercegovačkom društvu danas, otuđenosti ljudi, nedostatku komunikacije, ali i sveopštoj udaljenosti ljudi u globalnim okvirima. Glumačku postavu čine Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Dragan Jovičić, Jasna Ornela Bery, Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Rijad Gvozden, Dino Sarija, Dina Mušanović, Igor Skvarica, Boris Ler i Saša Petrović.

Poslije predstave je održan i okrugli sto na kojem su učešće uzeli autor dramskog teksta Adnan Lugonjić, režiser Srđan Vuletić, te glumci ansambla predstave, a moderator je bio Matija Bošnjak.

Isti dan, u 12 sati je održano novih izdanja Sterijinog pozorja. Promotori su bili Miroslav Miki Radonjić i Nedžad Fejzić.

U 19 sati u Konferencijskoj sali BNP-a je upriličena promocija dramske trilogije Smijeh koji boli Mirzane Pašić Kodrić. Promotori su bili Ratko Orozović, Jasminka Božuta i Emir Ovčina. Moderator je bio Mirza Okić. Nakon uspješnog predstavljanja ove trilogije u regionu, Mirzana Pašić Kodrić je u okviru pratećeg programa Festivala imala svoje prvo predstavljanje trilogije u BiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box