BNP Zenica s predstavom Pukotina gostuje u Prijedoru

Bosansko narodno pozorište Zenica nastavlja s gostovanjima u bosanskohercegovačkim gradovima. Nakon uspješno realiziranih martovskih gostovanja u Kaknju, Goraždu i Hadžićima, predstava Pukotina, hrvatske autorice Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije, u subotu, 11. marta, gostuje u Prijedor gdje će biti odigrana na Velikoj sceni Pozorišta Prijedor

Glumački ansambl predstave čine glumice BNP-a: Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju sve scene i sve likove u predstavi – ženske i muške, stare i mlade, čak i djecu.

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, kolegica… U predstavi Pukotina smjenjuju se i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, čak i elementi teatra sjenki i dokumentarističkog teatra, saopćila je Služba za odnose s javnošću BNP Zenica.