Portal 072info

BNP Zenica u humanitarnoj akciji za Edina Mujkanovića

Bosansko narodno pozorište Zenica priključilo se akciji prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju mladog Edina Mujkanovića, koji se zbog teškog oboljenja trenutno nalazi na liječenju u Turskoj. Tim povodom u BNP-u Zenica bit će izvedene dvije hit predstave sa repertoara ove bh. teatarske kuće, a cjelokupni prihod od prodatih ulaznica bit će uplaćen na namjenski račun za liječenje mladog Zeničanina.

U sklopu ove humanitarne akcije sinoć je izvedena kultna komedije “Opšta bolnica” koja već osmu godinu puni dvorane, sa početkom u 19:30, dok će u četvrtak ansambl BNP-a na Velikoj sceni izvesti svoju ovosezonsku predstavu, poznatu Nišićevu “Gospođu ministarku”. Kolektiv zeničkog Pozorišta poziva sve građane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i da i na taj način zajednički pomognemo  Edinovo liječenje.

Ulaznice po cijeni od svega pet konvertibilnih maraka mogu se rezervisati u Službi marketinga i prodaje BNP-a Zenica, pozivom na broj 032 242 604 i 063 797 555 ili kupiti na Blagajni Pozorišta svakim danom u poslijepodnevnim satima ili prije početka predstave.

Podijelite članak