Boban Rajović u Restoranu Ekor (07.11.)

BobanRajovicRestoranEkorZenica

Popularnom pjevaču Bobanu Rajoviću iz Srbije definitivno će pripasti velika čast, da od velikog broja svojih kolega, upravo njemu u Zenici bude uručena plaketa humanosti. Naime, na osnovu sprovedene ankete koju je vršilo Udruženje ‘Biseri sevdaha’ iz Zenice na čelu sa nekoliko lokalnih pisanih, elektronskih medija i portala, popularni Rajović bude ocijenjen kao humanista godine. U izboru za ovu simobličnu plaketu učestvovali su izvođači koji su do sada učestvovali na humanitarnim koncertima u Zenici kao što su Dragana Mirković, Seka Aleksić, Plavi orkestar, Amar Jašarspahić, Hanka Paldum i Halid Muslimović…

Jedan od organizatora ove manifestacije koja se organizuje povodom Dana Udruženja ‘Biseri sevdaha’, g-din Avdo Ismić, smatra kako je upravo Boban Rajović dobio najveću naklonost građana Zenice. Plaketa humanosti, kojom se sa razlogom ponosi, Bobanu će biti uručena 7. novembra u popularnom zeničkom Restoranu ‘Ekor’ na trećem spratu Robne kuće ‘Zeničanka’. Ovaj svečani trenutak definitivno će ostati zapamćen i po nesvakidašnjem nastupu i svirki koju Rajović sprema za svoje fanove, a kojih će zasigurno biti veliki broj.

Karakteristika ovog nastupa nije samo u dodjeli plakete i nezaboravnom koncertu koji očekuje zeničku javnost, simbolično je i to kako prihod od ulaznice koje iznose 5,00 KM odlazi u humanitarne svrhe, tačnije za operativni zahvat spašavanja vida majci dvoje maloljetne djece. Vjerujemo kako će veliki broj ljubitelja pjesama Bobana Rajovića posjetiti Ekor i uživati u najvećim hitovima, a da će se i oni osjećati kao da im je uručena plaketa humanosti budući da cjelokupan prihod odlazi upravo u dobrotvorne svrhe.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE