Portal 072info

Bodovanjem prema IAAF tablicama na zeničkom mitingu ostvareno šest rezultata

Jučerašnji Međunarodni atletski miting u Zenici, iako je održan u nepovoljnim vremenskim uvjetima, opravdao je svoju poziciju u svjetskoj atletici prema vrijednosnim tablicama IAAF-a.

Nakon analize svakog pojedinačnog učinka ostvarenog na mitingu organizatori i Atletski savez Bosne i Hercegovine mogu biti izuzetno zadovoljni, jer je zabilježeno šest izvanrednih rezultata.

Na osnovu bodovanja svih rezultata prema IAAF tablicama, najbolji rezultat mitinga ostvario je hrvatski bacač kugle i rekorder Hrvatske Stipe Žunić s 21,42 metra, a njegov hitac je samo šest centimetara kraći od hrvatskog rekorda i ovo je novi rekord zeničkog mitinga.

Drugi rezultat postigao je bacač kugle Hamza Alić 20,82 metra, treći  Mesud Pezer uz hitac od 19,95 metara, a četvrti Amel Tuka s rezultatom 1:47,01 na 800 metara.

Peti je Filip Pravdica u skoku udalj sa 7,42 metara i šesti Dejan Mileusnić u bacanju koplja s 80,08 metara.

Ovogodišnji miting će ostati zapamćen po Hamzi Aliću, koji je ostvario normu za učešće na svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu i Dejanu Mileusniću, jer je ostvario normu za nastup na evropskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

Podijelite članak