Bogat repertoar u prvoj polovini decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon 2. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u prvoj polovini decembra se očekuje bogat teatarski repertoar, dok je druga polovina decembra u znaku božično-novogodišnjih koncerata.

         Već u petak, 09. decembra sa početkom u 19. 30 sati, publiku Bosanskog narodnog pozorišta Zenica očekuje izvedba nove predstave ”Nakaze”, u režiji Emina Hajrića. Ulaznice za izvođenje ove predstave su rasprodate u rekordnom vremenu. Već u subotu, 10. decembra nas očekuje 4. festival izviđačke pjesme, koji će početi od 18. 00 sati.

Tradicionalno, nedjelja je rezervisana za najmlađe posjetitelje BNP-a, pa tako 11. decembra sa početkom u 11. 00 sati će biti izvedena predstava ”Pingvin”, u režiji Miroljuba Mijatovića.

Za sve ljubitelje koncertne sezone BNP-a smo pripremili koncert ”Gruhak, tribute to Indexi”, kojim se najavljuje bogat koncertni repertoar pretprazničnih dana, a koji će biti održan 12. decembra sa početkom u 20. 00 sati.

U utorak, 13. decembra će biti izvedena višestruko nagrađivana predstava ”Sveto S ili Kako je arhivirana predstava Sveti Sava” u režiji Tanje Miletić-Oručević. Najzanimljivija činjenica u vezi sa ovom predstavom jeste da problematizira događaj koji je ostavio snažan trag u kulturnoj historiji ovih prostora. Taj 31. maj 1990. godine kao da je najavio sve ono što će se događati na našim prostorima tih devedesetih godina. Naime, predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, ”Sveti Sava”  u režiji Siniše Kovačevića je taj dan trebala biti odigrana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, ali je gostovanje onemogućeno usljed stalnih prekida i vandalskih ispada dijela prisutne publike.

U četvrtak, 15. decembra će biti igrana uspješna komedija ”Opšta bolnica” u režiji Gorana Bulajića, a koja je uvijek rado gledana i kojoj se publika BNP-a uvijek raduje.

         U petak, 16. decembra sa početkom u 19. 30 sati na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana predstava ”Pukotina” u režiji Lajle Kaikčije.

         Na radost zeničke publike, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica smo pripremili raznovrstan sadržaj, te će publika u decembru imati priliku da uživa u raznovrsnom teatarskom, ali i koncertnom repertoaru.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

GODISNJICA
MARKETING