Bogataši škrtare u Hrvatskoj: Usidre se, odu, a ne ostave ni euro

Screenshot 5 483
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Luksuzna megajahta “Flying Fox”, vlasnika “Imperial Yachts” iz Monte Carla, u Dubrovnik je uplovila u srijedu, 24. juna, u jutarnjim satima.

Nakon trosatnog zadržavanja u luci Gruž, zbog nužne papirologije, 136 metara duga jahta isplovila je prema Cavtatu, gdje se potom i usidrila.

Tamo je mamila uzdahe puna tri dana, piše 24sata.hr, a onda je Flying Fox napustio Cavtat u subotu, 27. juna, i zaplovio prema jugu Francuske. Međutim, Hrvatska osim pogleda na raskošnu jahtu, koje se dovodi u vezu sa Jeff Bezos, vlasnikom Amazona, nije imala ništa, jer su se nedaleko od Cavtata sidrili – besplatno.

ČITAJ JOŠ:  Sulejmanu Poljaku godine ne predstavljaju nikakvu prepreku: U devetoj deceniji vozi bicikl i traktor i živi od svog rada

Naime, područje sidrenja nije pod nadležnošću Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

“Lučka uprava DNŽ je nadležna za upravljanje lukom Cavtat u granicama lučkog područja. Koliko nam je poznato, navedena jahta se sidri izvan lučkog područja luke Cavtat i kao takva nije dužna platiti lučku taksu odnosno sidrenje”, stoji u odgovoru Antuna Banovca, rukovodioca Lučke uprave DNŽ.

Za razliku od Hrvatske, međutim, kako Crna Gora je vlasniku “Flying Foxa” i te kako naplatila dolazak u Tivat, odnosno luku Porto Montenegro, gdje je jahta bila dva dana prije dolaska u Hrvatsku.

ČITAJ JOŠ:  Sin ubio majku, određen mu pritvor

Na stranici MarineReservation.com za dva dana veza, za iste dimenzije, hrvatski portal je dobio ponudu od 13.008 eura, pa se pita da li je vlasnik ove megajahte odlučio da bude biti škrt baš kad je stigao u Hrvatsku ili se sidrio besplatno, jer to tamo može tako?

Možda su obje tvrdnje tačne, ali činjenica je da Hrvatska i nema koristi od dolaska takve jahte. To nije prvi put da se bogataši u Hrvatskoj sidre besplatno. Jahta “Eclipse” Romana Abramovića, 2016. je tokom cijelog septembra i oktobra bila usidrena u Župskom zalivu, besplatno.

ČITAJ JOŠ:  Bh. kompanija Euroasfalt završila jedan od najizazovnijih projekata u Hrvatskoj: Probili tunel 15 metara ispod zgrada (VIDEO)

Jahta “Flying Fox” je napravljena 2019, a Bezos, čije se bogatstvo procenjuje na 138 milijardi dolara, nikad nije potvrdio da je njegova. Osim posade, u trenutku dolaska u Dubrovnik na jahti nije bio niko drugi.

O tome najbolje svjedoče prazni bazeni. Jahta se može i iznajmiti i po cijeni od 3,5 miliona eura za nedjelju dana, pa postoji mogućnost da su nedaleko od Dubrovnika čekali da se ukrcaju gosti.

GODISNJICA
MARKETING