Portal 072info

Bogati su i uspješni, a nemaju završenu ni srednju školu

Danas su cijenjeni i uspješni u svom poslu, ali školske klupe nisu im odgovarale. Svoj zanat “brusili” su na pozornicama, seminarima ili kursevima, a srednjoškolsku diplomu nikada nisu dobili.

Catherine Zeta Jones –  je u svojoj 15. godini odustala od školovanja u rodnom Cardiffu te se preselila u London gdje se posvetila glumačkoj karijeri. Od malena je nastupala u lokalnim pozorištima, pa je znala da je gluma ono čime se želi baviti. Kasnije je upisala umjetničku školu gdje se specijalizirala za mjuzikle.

catherine-zeta-jones

Nicolas Cage – Glumac pravog imena Nicolas Kim Coppola je od umjetničke škole odustao sa 17 godina, kako bi se mogao posvetiti glumi. Godinu dana kasnije, već je dobio prvu ulogu na TV-u, u seriji “Best of Times”. Inače, Nicolas dolazi iz velike obitelji filmaša. Njegov stric je kultni reditelj Francis Ford Coppola. Sestrična Sofia je također redateljica. Njegov brat Christopher je producent i reditelj, a bratići Robert i Jason Schwartzman su muzičari i glumci.

nicolas-cage

Robert De Niro – Prije nego je dobio ulogu u “Kumu”, Robert nije bio zvijezda. Živio je u New Yorku, gdje je dva puta upisivao privatne škole, ali ni jednom nije diplomirao. Uoči svog 17. rođendana, De Niro je napustio školu kako bi pohađao glumačke studije. Prvu ulogu je ostvario s 20 godina, u filmu Briana De Palme “The Wedding Party”.

robert-de-niro

Robert Downey Junior – Prvi glumački posao imao je već sa pet godina, kada je glumio s ocem. Nakon što su mu se roditelji razveli, odustao je od škole. Tada je imao 17 godina. Ubrzo mu je karijera krenula uzlaznom putanjom, ali sve je propalo zbog problema s ovisnošću i zakonom. Danas je jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu.

robert-downey-junior

Cameron Diaz – Glumica je u tinejdžerskim godinama bila uvjerena da će postati manekenka. Sa 16 godina je odustala od škole, kako bi se posvetila manekenskim angažmanima. Upravo je zbog uspješne manekenske karijere uspjela doći do Hollywooda.

cameron-diaz

Drew Barrymore – Drew je već kao dijete postala zvijezda zbog uloge u filmu “E.T.”. Prvi put se pred kamerama pojavila sa samo sedam godina. Od tada je gradila glumačku karijeru, pa je obrazovanje zapostavila. Iako je u mlađim danima bila problematična te se vrlo rano suočila s ovisnošću o teškim drogama, Drew se uspjela izvući i nastaviti karijeru u filmu.

drew-barrymore

Johnny Depp – Johnny je već sa 13 godina odustao od škole, jer je htio biti rock zvijezda. Pridružio se lokalnom rock bendu s kojim je planirao, rekao je jednom, “pokoriti svijet”. Godinama kasnije, njegova tadašnja supruga upoznala ga je sa svojim bivšim dečkom – Nicolasom Cageom. Upravo je Nicolas nagovorio Johnnyja da isproba glumu te ga je poslao svom agentu.

johnny-depp

Al Pacino – Iako je postao jedan od najvećih glumaca u historiji Hollywooda, Al nije bio uzoran učenik. Sa 17 godina je odustao od škole, nakon što je pao svaki predmet osim engleski jezik. Zbog toga se posvađao s majkom te je otišao iz obiteljskog doma. Kasnije je počeo glumiti u pozorištu, a sa strane je radio mnoge obične poslove kako bi preživio.

Jedno vrijeme je spavao na ulici ili po dnevnim boravcima kolega iz pozorišta. Četiri godine kasnije, napokon je uspio upisati prestižan glumački studio koji mu je otvorio vrata Hollywooda.

al-pacino

Quentin Tarantino – Kada je imao 16 godina, slavni reditelj smatrao je da više može naučiti sam nego u školskoj klupi, stoga je odustao od škole. I bez srednjoškolske diplome, Tarantino je postao vrhunski stručnjak u svom polju, a svoju karijeru gradio je polako te je prošao gotovo sve poslove u procesu produkcije i distribucije filma.

quentin-tarantino

 

Autor: Avaz.ba

Podijelite članak