Bojan Tomović raskrinkao estradu: Saša Popović me je uništio, Bog će ga kazniti

Bojan Tomović raskrinkao estradu: Saša Popović me je uništio, Bog će ga kazniti

Bojan Tomović je prije više od decenije nestao sa estrade. 2005. godine se proslavio albumom i napravio bum na estradi i svaka pjesma postala je hit.

Šta se desilo nakon toga? Sve je manje bio prisutan u medijima, a pjesme nisu dostigle vrhunac kao prethodne. Njegov burni život je punio stupce u tabloidima, a svoje detalje iz života je rado dijelio sa publikom.

Za naš portal “Express” je dao veliki intervju, kako kaže najiskreniji od napuštanja estrade.

Ugovora iz Grand Produkcije se slabo sjeća, a u ovu izdavačku kuću je došao preko majke Jelene Karleuše.

-Ne sjećam se detalja ali prvi ugovor smo potpisali 2004 godine. Prošlo je 18 godina od tada. Mene je pokojna Divna Karleuša, koja zaista bila divna žena, dovela u Grand i upoznala me sa Lepom Brenom i Sašom Popovićem i tako je počela naša saradnja.

Ipak, upoznavanje je ostavilo gorak okus. Nakon uspješnog albuma i velikih hitova, potpuno je nestao sa estrade. Otkrio nam je šta se desilo i zbog koga je uništena njegova karijera.

-Saša Popović me je 2010. godine zabranio u većini medija, a i na terenu svojim monopolom jer mi je rekao da je svaki moj uspjeh, automatski šamar njegovim zvijezdama Granda. Poznato je da sam ja bio najtraženiji i najplaćeniji mladi pjevač u to vrijeme, to vam mogu potvrditi i svi menadžeri koji su se tada otimali oko mene. Ljigavom Popoviću koji čak i prdi u falšu sam rekao šta mislim, a on je tvrdio da ću se kajati. Međutim, nikada se nisam pokajao nikada jer iako ja zbog zdravstvenih problema više ne pjevam, pjevaju se moje stare pjesme, a njih ljigavi Saša nije mogao da zabrani. Nisam ja jedini kome je Saša Popović pokušao da uništi karijeru i život. Znate li koliko pjevača je zbog njegovog medijskog monopola i zabrana ostalo bez posla i bez hljeba, ali Ima Boga, polako, vratit će se tom gadu sve što je drugima radio. Bog će ga kazniti. Zabranili su me kasnije i na Pinku i mnogim drugim medijima zbog moje naravi i sve se to logično odrazilo na karijeru. Ne kajem se, sve bih opet isto uradio.

-Niko se nije proslavio od sabotaže moje karijere. Sašine muške zvijezde Granda iz tog vremena imali su zajedno hitova, koliko ja sam i to samo na jednom albumu.Tanja Savić je jedina tih godina imala hitova koliko i ja, svi ostali su po broju hitova i nastupa bili daleko ispod nas, to i svi tadašnji menadžeri znaju.

-Na Pinku su me zabranili jer sam zbog agresivnog ponašanja diskvalifikovan iz njihovog rijalitija Farma, na šta sam zaista ponosan. Bilo bi me jako sramota kada bi me ološi sa Pinka podržavali i emitovali. Ni dan danas ne znam šta mi bi da prihvatim taj njihov poziv za rijaliti, mada tada sam već bio bolestan, tako da opraštam to sebi zbog bipolara. Rijalitiji nikada nije bio moj fazon, ja sam to čak prezirao, ali eto, pogriješi čovjek. Ja i sada prezirem rijalitije i te jadne riijaliti cirkuzante, ali možda ih je neka muka natjerala.

Jedina televizija koja ga nije zabranila je DM SAT TV, a ni za nju nije imao riječi hvale.

-Jedina televizija koja me nikada nije zabranila je DM SAT tv, Dragane Mirković i zbog toga planiram da je tužim. Više puta sam molio da prestane da emituje moje pjesme, ona se pravi blesava i kao mnogo dobra i fina. Muka mi je od njenog foliranja, jer od emitovanja mojih pjesama finansijsku korist ima samo DM SAT, a ja kao izvođač i autor tih pjesama nemam apsolutno ništa. Pa od čega da živim, od invalidske penzije ili autorskih prava koji su na Balkanu u rangu sa socijalnom pomoći? Mene emisije ne zanimaju, jer od 2015. godine odbijam da gostujem, tako da i ovim putem molim gospođu iz Beča da me zabrani na svojoj televiziji, inače slijedi tužba za kršenje autorskih prava.

Za sebe kaže da je obrazovan i da pokušava da nema predrasude prema drugim ljudima.

-Pokušavam da ne sudim drugima, jer ko zna ko kakvu bitku vodi sam sa sobom, ali pričamo iskreno. Ja sam završio muzičku školu, sve svoje pjesme sam napisao. Sviram tri instrumenta, proputovao sam pola svijeta sa svojom pjesmom. Imao sam najviši IQ u cijeloj generaciji 142, a na kraju završio na psihijatriji. Crni humor.

O vezi sa Miljanom imao je mnogo toga da kaže.

-Meni je Miljane jako žao jer se vidi da je bolesna. Želim joj sve najbolje u životu, posebno njenoj majci Mariji kojoj zaista nije lako.

-Ja sam Kuliće blokirao na svakoj mreži, jer sam imao bukvalno 555 propuštenih pozive od Miljane za samo dva dana. Njoj ne zamjeram jer je psihilki nestabilna.

-Sve se završilo se tako što se Miljana zaljubila u mene, a ja u njenu majku. Inače, sve je trebalo da bude samo poslovna saradnja jer je Miljana htjela da joj ja napišem pjesmu, pošto je kao mala bila moj veliki fan i zna sve moje pjesme napamet. Zato smo se i upoznali, na njenu inicijativu zbog eventualne saradnje, ali je ubrzo sve otišlo u pogrešnom smjeru.

Planirate li povratak na estradu?

-Ja odavno, ne živim samo od muzike, tako da što se tiče mog povratka na scenu to se neće desiti, barem ne u smislu da radim kao nekada 5,6 dana nedjeljno od Amerike do Turske. To ne mogu iz zdravstvenih razloga, ali možda se desi neka pjesma ako mi naiđe inspiracija koju bi samo postavio na svoj youtube kanal i to je to. Nemam ja živaca za emisije, nastupe, pijane budale, gazde lokala kojima još viri praziluk iz dupeta i menadžere prevarante, sitne i krupnije lopove. Sve je to, na moju sreću, sada već davno prošlo vrijeme. Jedino dobro iz tog vremena su te moje stare pjesme koje se i sada pjevaju, posebno “Na distanci” i “Nisam te zaboravio”.

Otvorio je dušu o svom emotivnom statusu i priznao ko mu se dopada.

-Ja sam sretno razveden. Već skoro četitri godine sam ponovo slobodan momak i nikada se više ne bih ženio. Živjela sloboda. Ne želim nikada ni djecu da imam, iako ih volim, ali znam da ne bi bio dobar otac zbog terapije i lijekova za bipolarni poremećaj. Bolje da budem dobar striko i ujko, nego loš otac.

-Sviđa mi se Božo Vrećo u svakom smislu, ženstveniji je od pola ovih plastičnih estradnih nakaza.

O nekim kolegama je imao riječi hvale, dok druge nije štedio uvredama i brutalnim riječima.

-Da ne bude sve negativno, bilo je i lijepih stvari, divnih kolega sa kojima sam snimio duete, koje volim i poštujem. To su prije svega Hanka Paldum i Milić Vukašinović. Oni su umjetnici i prave zvijezde ,a ne tamo neki Aco Pejović koji loše pjeva i ima glupe pjesme. Lukas isto nije neki pjevač, ali je za Pejovića mega zvijezda.

-Iako su Lepa Brena i Zdravko Čolic najveće zvijezde svih vremena na Balkanu, oni su ipak zabavljači, posebno Brena koja se proslavila tako što je dizala noge na sceni i pokazivala publici svoje međunožje. Daleko je to od umjetnosti, ali ipak im svaka čast na uspjehu i komercijali jer takvu popularnost kao Brena i Zdravko nikada niko neće dostići. Nikada niko neće pjevati tako lijepo kao Šaban Šaulić.

-Ja privatno slušam sasvim drugu vrstu muzike. Moji omiljeni umjetnici su EKV, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Crvena Jabuka, Doris Dragović, a od mlađih Božo Vrećo. Taj čovjek je čista, pokretna umjetnost i njegov glas me tako opušta i prija mi. Kamo sreće da je na ovom primitivnom Balkanu još ljudi poput Bože Vreće koji svojim talentom, hrabrošću i originalnošću ruše predrasude zatucanim kvazi patriotama i homofobima, koji su dokazano, najveći pederi.

Express

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS