Portal 072info

BOKS: Mostarski bombarder Beljo očekuje pobjedu i napad na svjetski naslov

FOTO FENA: EMANUEL / Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, danas su uputili čestitke Mostarskom boksaču Damiru Belji koji je osvojio naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji. Uspješnog mladog boksača ugostili su u prostoriji Sportskog saveza gdje su mu poželjeli puno sreće i uspjeha u daljem radu. FOTO FENA: EMANUEL

U Mostaru će danas biti održan boks meč između evropskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji Damira Belje i njegovog izazivača Mohameda Rasulija. Ovaj meč možete pratiti u direktnom prenosu na BHT1 od 22:15 sati.

Naš bokser izjavio je uoči meča da je potpuno spreman za borbu, i fizički, i psihički, te vjeruje u novu pobjedu. Bombarder iz Mostara u 20 profesionalnih mečeva ima isto toliko pobjeda, uz 17 nokauta.

“Od samog početka moga bavljenja boksom sanjao sam o borbi za naslov svjetskog prvaka. Vjerujem u novu pobjedu, a onda se nadam da će bh. zastava zavijoriti u Las Vegasu, gdje ću se boriti za svjetski naslov”, istakao je Beljo.

Što se tiče njegovog protivnika, Rasuli ima 37 godina, bori se pod njemačkom zastavom, a porijeklom je iz Afganistana. U profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda, 4 poraza i 4 neriješena meča.

Prema Beljinim riječima, radi se o izuzetno čvrstom i atraktivnom borcu, koji preferira napadački boks.

Bokserski spektakl, u kojem će gledatelji moći uživati u osam borbi, biće održan u dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

Program počinje u 19:30 sati, a glavni meč trebao bi početi oko 23 sata, uz direktan prenos na BHT1.

U slučaju nove pobjede, Beljin tim očekuje kako bi 31-godišnji Mostarac mogao doći na najužu listu izazivača za napad na svjetski pojas koji drži Poljak Krištof Glovacki (Kzysztof Głowacki).

bhrt.ba

Podijelite članak