Bolest i siromaštvo uvukli se u podstanarski dom Mušića

Tešku životnu priču porodice Mušić iz živiničkog sela Tupkovići, zaselak Samardžije, prenose njihove komšije koje su svjedoci svakodnevne borbe i nastojanja da se preživi, kako kažu Mušići, još jedan dan. Refija i Hazim Mušić imaju teško bolesnu kćerku Selmu, za koju im svakodnevno trebaju higijenske potrepštine.

Selma ima 19 godina, teško je bolesna, nepokretna, slijepa i svakodnevno pod nebrojenim epileptičnim napadima, hrani se na špricu. Selmini roditelji psihički su bolesnici, nisu zaposleni, a skoro sav novac koji dobiju kao dodatak za bolesno dijete ide za račune i kiriju.

Uz teško siromaštvo koje pritišće ovu porodicu, nemaju drugi izlaz nego tražiti pomoć dobrih ljudi da im olakšaju životnu situaciju. Mušići su bez vlastitog krova nad glavom, a podstanarska kuća u kojoj žive je na prodaju i košta 20.000 maraka.

Bili bi presretni da je kupe i tako riješe barem to životno pitanje i umanje izdatak plaćanja kirije. Njihove potrebe prije svega se odnose na osnovne, kao što su hrana, pelene i druge higijenske potrepštine za Selmu. Svaka pomoć dobro bi im došla. Oni koji mogu pomoći, s Hazimom mogu kontaktirati na broj telefona 062/478-412.

AVAZ.BA