Bolić o skandalu: Bilo je pitanje vremena kad će stvari izaći na vidjelo

Screenshot 6 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Mnogo prašine prethodnih dana podigla Twitter objava Asmira Begovića koji je osuo paljbu po čelnicima Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine nazvavši ih kriminalcima, koji rade za dobrobit menadžera.

Tvrdnje golmana Evertona potkrijepila je i prepiska do koje je došla N1 televizija, a u kojoj učestvuje jedan od fudbalskih menadžera, gdje se navodi kako je platio da njegov klijent zaigra u prijateljskom susretu protiv Kostarike odigranom 27. marta ove godine. Cijelu situaciju prokomentarisao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić.

“Činjenično stanje je da to nije problem sa kojim se mi susrećemo samo sada, tako da ja mislim kad tad će neke stvari izaći na vidjelo i bilo je pitanje vremena kada će se ispotaviti da je to tako. Mislim da nije to samo u ovom periodu, nego da se to dešavalo i kada smo mi igrali. Ja sam govorio o tome o nekim stvarima, pa i kada sam bio tehnički direktor sa Mehom Kodrom. Vidjet ćemo šta će biti na kraju i ako se ispostavi tačnim mislim da će se dokazati samo i ono što se dešavalo prije.”, rekao je Bolić

Bolić je gostujući na N1 televiziji rekao da su se za vrijeme njegovog boravka donosile ceduljice sa imenima igrača koji trebaju biti pozvani u nacionalni tim, ali da ga sve ovo nimalo ne iznenađuje.

“Donesena su mi imena igrača koji su trebali biti pozvani na utakmicu. Logično da sam rekao da to ne mogu dati Mehi Kodri iz razloga što on neke igrače koji su to zaslužili nakon toga ne bi pozvao. Poslije toga smo normalno imali problema i poslije te utakmice smo na ružan način otjerani, ali kažem kao igrač sam također to viđao, ali nisam imao mogućnost da na neki način svjedočim da imam dokaz, ali sam vidio da se jako mnogo igrača mijenjalo iz utakmice u utakmicu. Bilo je mnogo igrača koji su pozvani jednom i nikad više. Mnogo toga se dešavalo, ali nije bilo slučajeva da smo mogli to dokazati. Baš kao i današnji igrači ne mogu razmišljati o tome zašto je neko pozvan ili ne, tako da bilo nas je 10-12 igrača koji smo bili tu koji su igrali konstantno, a ostali su mijenjani. Jako je teško imati dokaz za to, a ovo o čemu sada govorimo ako to bude transparentno dokazat će ovo što se dešavalo godinama, a da vam kažem mene mnogo i ne čudi to.”

Asmir Begović je prethodnih dana iznio teške optužbe na račun predsjednika Nogometnog Saveza Vice Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića. Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Vjerovatno će se Savez oglasiti, jer su optužbe teške, ali isto tako kažem ne znam da li Asmir ima nešto da kaže. Možda je on imao tu prepisku ili ima još neka saznanja. Opet kažem jako puno toga smo viđali i znamo godinama unazad šta se dešava u reprezentaciji i navijači su svjesni toga, a ne mi koji igramo. Tako da, vidjet ćemo šta će iz svega ovoga izaći, ali činjenično stanje je da se i gore stvari dešavaju pa se ne dešavaju promjene.”, zaključio je Elvir Bolić.