Bolna ispovijest pjevačice koja je u djetinjstvu ostala siroče i sama uzdržavala sestre: ‘Nisam imala od čega živjeti’

Bolna ispovijest pjevačice koja je u djetinjstvu ostala siroče i sama uzdržavala sestre: ‘Nisam imala od čega živjeti’

Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, svojedobno je bila jedna od najpopularnijih pjevačica na regionalnoj javnoj sceni koja je 1992. predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu, no kako i sama priznaje, život je nije oduvijek mazio.

Mlada je ostala bez oba roditelja, te bila primorana boriti se i raditi sama kako bi na estradi zauzela zavidno mjesto.

Iako nikada nije željela da je javnost žali zbog njene priče, priznaje da je od sramežljive djevojčice u pubertetu odlučila prebroditi sve strahove i ostvariti svoje snove.

‘Moj put je odmalena bio zacrtan, duhom sam bila povezana s muzikom. Roditelji su me sa šest godina upisali u muzičku školu, sa šesnaest godina sam krišom od porodice pjevala u zabavnom ansamblu, ubrzo i tajno upisala glazbenu školu’, rekla je Nena i dodala da je od prvog honorara kupila svoj pianino.

Sa samo 16 godina ostala je bez roditelja i tada na sebe preuzela brigu o sestrama. Tokom studentskih dana pjevala je u hotelu i time ih uzdržavala.

‘Ja se od šesnaeste godine profesionalno bavim muziko,, brinem o sebi. Jako dobro sam se izborila s tim, sve sam stizala, kasnije sam upisala i falkultet. Ujutro sam išla u školu, popodne sam išla na probe s bendom, navečer pjevala u hotelu Taš. Napustila sam fakultet nakon što sam shvatila da sam iscijeđena kao limun, ali me je profesorica uvjeravala da na fakultetu ima mjesta za mene. Ja nisam imala od čega živjeti, jednostavno sam to napustila i okrenula sam se muzici‘, ispričala je Ekstra Nena u emisiji ‘Iz profila’.

Posebnu pažnju pjevačica je skrenula upravo na Eurosongu u Švedskoj prije 32 godine pjesmom ‘Ljubim te pesmama’.

‘Bila sam lijepa djevojka koju su svi htjeli pored sebe. Uzor mi je bila majka koja je bila prelijepa, koja je s crvenim ružem pravila ručak, njen osmijeh… U svakom trenutku života sam samo njen lik vidjela, ona mi je bila uzor. Tu je snaga, u porodici, da se postigne nešto u životu’, istaknula je pjevačica u ispovijesti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE