“Bolnice se moraju pripremiti”: Odlučili da u maju proglase kraj pandemije covida

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vanrednu situaciju i krizu javnog zdravstva u zemlji zbog pandemije koronavirusa proglasila je 2020. tadašnja administracija predsjednika Donalda Trumpa

Administracija predsjednika Joe Bidena dala je do znanja da će 11. maja proglasiti kraj zdravstvene krize uzrokovane covidom-19, tri godine nakon što je SAD uveo stroge epidemiološke mjere kako bi obuzdao širenje bolesti.

Vanrednu situaciju i krizu javnog zdravstva u zemlji zbog pandemije koronavirusa proglasila je 2020. tadašnja administracija predsjednika Donalda Trumpa, no Biden ju je stalno produžavao, što je milionima Amerikanaca omogućilo besplatno testiranje, cjepivo i lijekove protiv covida-19.

ČITAJ JOŠ:  U Zenici porođene dvije kovid pozitivne pacijentice, majke i bebe su dobro

Bolnice se moraju pripremiti za niz promjena

Ured Bijele kuće za upravljanje i proračun (OMB) priopćio je da izvanredno stanje uskoro istječe, ali će se produžiti do 11. maja i potom okončati. S ukidanjem izvanredne zdravstvene krize, lijekovi i cjepiva više neće biti besplatni.

Bijela kuća, prenose agencije, želi da ona ipak traje do 11. svibnja kako bi se bolnice, pružatelji zdravstvenih usluga i djelatnici u zdravstvu pripremili za niz promjena koje će uslijediti.

OMB je u zasebnom saopćenju dao do znanja da će Biden staviti veto na predloženi zakon u Kongresu koji bi ukinuo obavezna cijepljenja zdravstvenih djelatnika zaposlenih u nekim programima savezne vlade.

ČITAJ JOŠ:  U Zenici porođene dvije kovid pozitivne pacijentice, majke i bebe su dobro

Broj zaraženih u SAD-u pada

Republikanci koji drže većinu u Zastupničkom domu traže da se ne čeka svibanj za kraj pandemije i poručuju da se Bidenova administracija ne može više skrivati iza covida-19 kako bi trošila milijarde dolara poreznih obveznika na njihovu “nepopustljivu i radikalnu agendu”.

Broj zaraženih u SAD-u pada iako dnevno od covida-19 umire oko 500 ljudi, pokazuju vladini podaci. Covid-19 je od početka 2020. do sredine 2022. bio treći vodeći uzrok smrti u SAD-u, no sada više nije ni u prvih pet “ubiica”, kazali su savezni dužnosnici.

ČITAJ JOŠ:  U Zenici porođene dvije kovid pozitivne pacijentice, majke i bebe su dobro
GODISNJICA
MARKETING