Bolom shrvani otac Kozlića za 072info: Ni nakon šest godina nisam izgubio nadu da ću pronaći sina

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prolazi i šesta godina od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice, kada je mladić Amar Kozlić, upravljajući očevim “Audijem”, doživio saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali njegovi prijatelji Husein Delić i Almen Begović.

Podsjetimo, nakon večernjeg provoda, mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu, kada je “Audi” završio u rijeci Lašvi. 

Tijela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok tijelo Amara, za kojeg se pretpostavlja da je, također, završilo u rijeci, nikada nije pronađeno.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA TUGUJE: Sutra posljednji ispraćaj mladiću Emrahu koji se ubio iz puške

Iako se u noći sa 4. na 5. februar navršava pet godina od ove nezapamćene tragedije, porodica još nikada nije izgubila nadu da će njihov Amar biti pronađen. Svakog dana očekuju poziv, vijest, informaciju. 

Iako su se u proteklom periodu pojavljivale brojne informacije, pa i ona da je Amar viđen te da je otet, nažalost, iako je svaka od njih temeljno provjerena, mladom Kozliću iz mjesta Nemila kod Zenice ni traga.

Njegovi roditelji i dalje se nadaju da će se njegovo tijelo pronaći jednoga dana, kako bi mu, kako je to otac Alija u više navrata govorio, dostojanstveno klanjali dženazu i znali gdje je. 

ČITAJ JOŠ:  Vijećnik u GV Zenica imao “sudar”: Autom udario u putnu torbu, ispala iz autobusa

I dok su svi tužni na samu pomisao da vedrog mladića nema već šestu godinu, najteže je upravo njegovim roditeljima, bratu. Otac Alija nije smogao snage previše govoriti o godišnjici.

-Sve je, manje-više, rečeno i napisano što se moglo reći. Svake godine bol se sve više i više povećava. Kada vidim sve komentare koje ljudi pišu, čovjek ostane bez daha – govori Kozlić za “072info”. 

Za porodicu Kozlić jedini spokoj bio bi da pronađu Amara, međutim, godine prolaze ali od njihovog Amara ni traga.

ČITAJ JOŠ:  Udes u tunelu 1. mart na autoputu Kakanj - Zenica: Saobraća se usporeno

-Ni nakon šest godina nisam izgubio nadu da ću pronaći sina. Jedina želja s kojom se budim svako jutro je da znam gdje mi je sin, da ga pronađem, da se bar malo bol smanji    jer previše sve ovo traje… Šest godina neizvjesnosti i nade, samo mi znamo kako preživljavamo i kako je živjeti sa tim – zaključuje neutješni otac Alija u izjavi za “072info”.

GODISNJICA
MARKETING