Bolovao je od ovoga? / Isplivali novi jezivi detalji smrti 15-godišnjaka: Tokom reanimacije nad njim se molio šaman, prije dvije godine izgubili su još jedno dijete

Screenshot 5 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U srijedu je u pulskoj bolnici preminuo 15-godišnji dječak kojeg roditelji tri mjeseca nisu vodili u bolnicu uprkos njegovom narušenom zdravstvenom stanju.

Dječak je u ta tri mjeseca oslabio i izgubio na težini, a Nova TV nezvanično saznaje da je dječak imao dijabetes, koji nije bio liječen na primjeren način.

Stanje mu se znatno pogoršalo 27. septembra, al roditelji su tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć.

-Dijete je reanimirano u kolima hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls, ali, nažalost, dijete ipak nismo uspjeli spasiti, rekla je direktorica pulske Opće bolnice Irena Hrstić za Glas Istre.

Majka je Hitnu pomoć pozvala kad je dijete prestalo disati. Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici. Hitna pomoć je pozvana kad je 15-godišnjak već bio klinički mrtav. Navode i da je tokom reanimacije nad njim molio šaman, piše Glas Istre.

Roditelji su nakon ispitivanja vraćeni u pritvor. Policija ih optužuje da su grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom o njegovom zdravstvenom stanju, čime su prouzrokovali smrt djeteta.

Glas Istre piše da su uhapšeni supružnici imali petero djece te da su u Istru doselili iz sjeverne Hrvatske. Roditelji su članovi zatvorene neregistrirane vjerske zajednice.

Iz Ministarstva socijalne skrbi su potvrdili da roditelji nisu od prije poznati centru za socijalnu skrb, ali nakon ovog događaja troje maloljetne djece izuzeto je porodici.

Nezvanično se navodi da ovo nije prvi smrtni slučaj djeteta u porodici, no tad se dogodio nesretni slučaj. Utopilo im se jedno dijete prije dvije godine na jezeru u Križevačko-koprivničkoj županiji.

GODISNJICA
MARKETING