Portal 072info

Bolovao u tajnosti: Nije ustao šest dana

prince william prince harry 1024x682 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Princ William u aprilu imao COVID-19. Vojvoda od Cambridgea držao je svoju dijagnozu COVID-19 u tajnosti jer nije želio da uznemiri naciju.

Tridesetosmogodišnji nasljednik na tron zaražen je virusom u aprilu nekoliko dana nakon što su njegov otac, princ Charles, i premijer Boris Johnson bili zaraženi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Bitne stvari se dešavaju i ja ne želim da zabrinjavam bilo koga – izjavio je princ William jednom posmatraču.

Vojvodu su tretirali liječnici palate i poštovao je vladine smjernice izolirajući se u svom domu Anmer Hallu, u Norfolku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je obavio 14 telefonskih i video angažmana tokom aprila.

– William je prilično teško pogođen virusom – to ga je uistinu oborilo s nogu šest dana. U jednom trenu, on se borio da dođe do daha tako da su svi oko njega bili prilično uspaničeni – kazao je izvor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nakon susreta s medicinskim radnicima i pozitivnog testiranja – što je bilo priličan šok uzimajući u obzir njegovo dobro zdravstveno stanje i kondiciju – William je, ipak, bio odlučan da nastavi sa svojim uobičajenim aktivnostima. On je bio odlučan da ispuni svoje obaveze – kazao je izvor.

Nakon što su objavljene vijesti o obolijevanjima premijera Johnsona i princa Charlesa, i Johnson prebačen u bolnicu, William je bio zabrinut da bi obavještavanje javnosti o njegovoj bolesti izazvalo uznemirenje građana.

– Smatrao je da se mnogo bitnije stvari dešavaju u zemlji. Kao rezultat vlastitog iskustva, on je, međutim, uvidio da apsolutno svako može da se zarazi tom groznom bolešću i svjestan je kako je imperativ da svi ozbiljno shvate ovaj drugi lockdown – kazao je izvor, prenose novine The Sun.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME