BOOM BOOM NIGHTS: DJ Riven @ The Boom Boom Room (03.05.)

Podijelite vijest

DJ RIVEN

Novootvoreni zenički ‘The Boom Boom Room’ koji je proteklog vikenda urbanim Zeničanima i Zeničankama unio pravo osvježenje u noćni provod, ponovo nastavlja sa isključivo najboljim eventima u Zenici. Kako ističe menadžer ‘The Boom Boom Room-a’, Suad Baručija, zenička javnost moći će uživati svake subote u najboljim imenima elektronske scene u okviru projekta ‘Boom Boom Nights’, a čiji nastupi nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

BOOMBOOMNIGHTSU prilog tome ide već naredni event gdje će ‘The Boom Boom Room’ u subotu (03. maja) ugostiti Ervina Petriševca aka DJ Rivena, a koji se DJingom bavi već 12 godina. Tako iza sebe ima veliki broj artista sa kojima je dijelio bine poput Ede Maajke, Frenkiea, DJ Soula, DJ Ahmaada, BagaSounda, Billaina, DJ Rahmaneea, DJ Filipa Motovunskog, DJ Oli Dobolia, DJ Zrne, Rasheeda, Neconea, Said5, Niki Niksela, VJ Agotha i mnogih drugih.

DJ RIVEN1 Što se tiče nastupa i lokacija, tu također ima veliku listu klubova u kojima je uspijevao oduševiti sve one koji su odlučili ukazati mu povjerenje poput: Sloga, Barka, Central, Publika, Tabu, AG, Kinoteka, The Club, The Bar, So.Ba (Sarajevo), Oxygen (Mostar), Palma (Tuzla), Piranha (Zagreb), Quasimodo (Split), te Exit Festival (Novi Sad).

Na svojim nastupima prilagođava se prisutnima, ako su to dnb i dubstep headovi – onda će set biti ispunjen istim, a ako je publika „šarena“ onda set širi sa malo electra, fidgeta, glitcha. Mada, kako ističe, sve je sigurniji da što više gradiš svoj set neovisno o tome gdje sviraš – ekipa će te bolje primiti, tako da u zadnje vrijeme dosta radi improvizacije po osjećaju koji dobija od publike. Što se tiče opreme, „to su dva gramofona Technics 1210MK2, Allen Heath mixer, Serato, dvije ruke, i sluh sa kojom oduševljava ovaj Sarajevski DJ.

Budući da je do sada impresionirao publiku širom BiH i regije, uvjereni smo kako će se i mnogobrojni Zeničani i Zeničanke dugo sjećati ovog nesvakidašnjeg eventa te istinski uživati u njegovim setovima.

Vidimo se, subota – 03. maj sa početkom u 20.00 sati u novootvorenom ‘The Boom Boom Room-u’ – ulaz besplatan.