Borac, Čelik i Olimpic bez licence za Evropu i Premijer ligu

Borac, Čelik i Olimpic bez licence za Evropu i Premijer ligu

IMG_8936Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH održana je juče u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu. Na sjednici su donešene odluke o izdavanju licenci za učešće klubova u Premijer ligi BiH, kao i u UEFA klupskim takmičenjima za sezonu 2013/2014.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA takmičenjima su: FK”Sarajevo”-Sarajevo, NK”Široki Brijeg”- Široki Brijeg, FK”Željezničar”-Sarajevo, HŠK”Zrinjski”-Mostar i FK”Velež”-Mostar. K

lubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK”Sarajevo”-Sarajevo, NK”Široki Brijeg”- Široki Brijeg, FK”Željezničar”-Sarajevo, HŠK”Zrinjski”-Mostar i FK”Velež”-Mostar, NK”Travnik”-Travnik, NK”Gošk”-Gabela i OFK”Gradina”- Srebrenik.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK”Borac”-Banja Luka, NK”Čelik”-Zenica, FK”Olimpic”-Sarajevo, FK”Slavija”-Istočno Sarajevo, NK”’Zvijezda Gradačac”-Gradačac, FK”Leotar”-Trebinje, FK”Radnik”-Bijeljina, FK”Rudar-Prijedor”-Prijedor, NK”Travnik”-Travnik, NK”Gošk”-Gabela i OFK”Gradina”Srebrenik.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su: FK”Borac”-Banja Luka, NK”Čelik”-Zenica, FK”Olimpic”-Sarajevo, FK”Slavija”-Istočno Sarajevo, NK”’Zvijezda Gradačac”-Gradačac, FK”Leotar”-Trebinje, FK”Radnik”-Bijeljina i FK”Rudar-Prijedor”-Prijedor. Svi klubovi imaju pravo žalbe Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova.

(sportsport.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica