Portal 072info

Boračke stipendije dobila 524 studenta iz Zenice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U velikoj sali Grada Zenica upriličena je podjela rješenja za studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u studijskoj 2018./2019. godini.

Sredstva za stipendije koje su dobila 524 studenta sa područja grada Zenica, osigurana su iz budžeta ZDK, a postupak izbora kandidata provela je Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čestitam studentima koji su dobili stipendiju. Pozivam vas da se bavite svojom strukom i unaprjeđujete svoje znanje. Budite nezavisni u pogledu onoga čime se bavite. Zahvaljujem se premijeru i Vladi ZDK što su vas podržali i na neki način olakšali vaše studiranje“, kazao je gradonačenik Zenice Fuad Kasumović te dodao kako je obaveza svih zadržati mlade i radnu snagu u našoj zemlji.

Premijer Vlade ZDK Mirza Ganić istakao je kako je opredjeljenje nove Vlade da svi studenti koji su zadovoljili formalno-pravne uslove konkursa dobiju stipendiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Želim da vam kroz svoj primjer prenesem pouku i poruku da mladi ljudi koji uče i obrazuju se mogu uspjeti u životu. Rad, trud i poštenje se isplate. U Bosni i Hercegovini ima mjesta za sve nas, ali se svi moramo potruditi da stvorimo bolje uslove za život“, poručio je premijer Ganić.  

Ove godine iznos sredstava za stipendiranje studenata boračke populacije povećan je za oko 100.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 16
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenička policija još traga za osobom koja je pucala u Husagića

072info.com

Vanja Spaić s hicem od 53.50 m popravila bh. rekord u bacanju koplja

072info.com

ZENICA U ŠOKU: Nakon pucnjave preminuo Jasmin Husagić (VIDEO)

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME