Portal 072info

Boračke stipendije dobila 524 studenta iz Zenice

U velikoj sali Grada Zenica upriličena je podjela rješenja za studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u studijskoj 2018./2019. godini.

Sredstva za stipendije koje su dobila 524 studenta sa područja grada Zenica, osigurana su iz budžeta ZDK, a postupak izbora kandidata provela je Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica.

Čestitam studentima koji su dobili stipendiju. Pozivam vas da se bavite svojom strukom i unaprjeđujete svoje znanje. Budite nezavisni u pogledu onoga čime se bavite. Zahvaljujem se premijeru i Vladi ZDK što su vas podržali i na neki način olakšali vaše studiranje“, kazao je gradonačenik Zenice Fuad Kasumović te dodao kako je obaveza svih zadržati mlade i radnu snagu u našoj zemlji.

Premijer Vlade ZDK Mirza Ganić istakao je kako je opredjeljenje nove Vlade da svi studenti koji su zadovoljili formalno-pravne uslove konkursa dobiju stipendiju.

Želim da vam kroz svoj primjer prenesem pouku i poruku da mladi ljudi koji uče i obrazuju se mogu uspjeti u životu. Rad, trud i poštenje se isplate. U Bosni i Hercegovini ima mjesta za sve nas, ali se svi moramo potruditi da stvorimo bolje uslove za život“, poručio je premijer Ganić.  

Ove godine iznos sredstava za stipendiranje studenata boračke populacije povećan je za oko 100.000 KM.

Podijelite članak
  • 16
    Shares

Počitajte još

Kasumović pomogao studentu iz Zenice da svoje znanje proširi u SAD-u

072info

Incko upozorio vlasti u ZDK: Urgentno osigurajte finansijsku i budžetsku nezavisnost policije

Redakcija

APSURDI | Dom za stara lica Zenica: Ko štiti direktora Kemala Efendića?

Redakcija