BORAČKO JEZERO: Otvoren Interetnički ljetni kamp

BORAČKO JEZERO: Otvoren Interetnički ljetni kamp

1000221_560866220616187_1454070821_n

Na Boračkom jezeru otvoren je Interetnički ljetni kamp uz prisustvo velikog broja zvanica i gostiju. 

Ovaj kamp planiran je da traje sve do 5. augusta, a isti je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. 

Na ovom velikom kampu, koji mladima zasigurno pruža mnogo dobre zabave, učenja i druženja, trenutno boravi 250 mladih izviđača iz cijele BiH i Srbije. 

”Ove godine smo aplicirali za projekt ‘Stvaramo bolji svijet’ u koji smo uključili pored izviđača Zenice i Odred izviđača Mladen Stojanović iz Prijedora, zatim odrede izviđača iz Distrikta Brčko, Mostara, Bijeljine, Prnjavora i goste iz Subotice i Bajne Bašte iz Srbije”, istakao je Emir Šarić, predsjednik Saveza izviđača općine Zenica.. 

Na samom kraju spektakularne ceremonije otvaranja ovog ljetnog kampa, kojoj su prisustovali predstavnici Američke ambasade, predstavnici vlasti Federacije BiH, Republike Srpske i Zeničko-dobojskog kantona, organiziran je i izviđački ručak za sve prisutne, kao i zajedničko fotografisanje svih prisutnih na ovom kampu, što im predstavlja jednu jako dobru i dragu uspomenu.. 

Ono što je planirano u okviru ovog kampa jesu mnogobrojne radionice, te karavan koji će omogućiti obilazak manastira Žitomislići, Počitelja, Međugorja, Mostara.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica