Portal 072info

Borci odgovorili Dodiku: Protesti u Banja Luci nemaju nikakve veze s proslavom Dana nezavisnosti BiH

Udruženje “Veterani Republike Srpske” danas je najavilo masovno protestno okupljanje nezadovoljnih boraca u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”.

Njihovi zahtjevi ostaju isti: smjena kompletnog rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske, na čelu sa Pantelijom Ćurguzom. Očekuju veliki odziv nezadovoljnih demoblisanih boraca, ali i građana, minimum 2.000 ljudi.

Nakon okupljanja u parku, krenuće u mirnu šetnju do Trga Krajine, a potom i do sjedišta Boračke organizacije, gdje će još jednom ponoviti svoje zahtjeve.

Predstavnici Udruženja ratnih veterana saopštili su juče da protestni skup u Banja Luci nema nikakve veze s proslavom Dana nezavisnosti BiH u FBiH.

Oni su tako odgovorili predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji je juče rekao da je organizovanje protesta u Banjaluci 28. februara, na dan kada je 1992. godine održan referendum za nezavisnost BiH, “uvredljivo i provikativno za istisnke patriote i borce”.

Najavljeno je da će poslije protesta biti održan plenum boraca koji će donijeti odluke o novom rukovodstvu BORS.

Ratni veterani tvrde da od kraja rata u BIH 1995. “trpe nepravdu i poniženje od strane ratnih i poratnih profitera” koji su ih “zbog ličnog bogaćenja gurnuli na samo socijalno dno”.

Mondo/Istinito

Podijelite članak