Portal 072info

Borci ponovo predali zahtjev: Vlast kupuje vrijeme, 5. septembra smo na ulicama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Kako nam je rekao predstavnik boraca Amel Pervan, razgovarali su sat vremena sa sekretarom Doma naroda Parlamenta FBiH Izmirom Hadžiavdićem, te su zaključili da je sve u prethodnom periodu bilo klasično kupovanje vremena.

“Nije trebalo vršiti usaglašavanje jer su amandmani usvojeni u oba doma. Mi smo na prvoj sjednici komisije za usaglašavanje pročistili amandmane i trebalo je zakazati sjednicu Predstavničkog doma, a potom Doma naroda i usvojiti ih, ali to se nije desilo. Održane su još dvije sjednice komisije u Mostaru na kojim nije ništa urađeno, a sekretar čak nije dobio ni zapisnik”, kazao je Pervan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podsjetimo, grupa demobilisanih boraca u subotu je u kampu ispred bivše zgrade Vlade FBiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu održala sastanak na kojoj su najavili nove proteste.

Najavili su da će čekati odgovor u vezi sa zakazivanjem sjednica domova Parlamenta čekati do 3. septembra, a ako ne bude pozitivan, 5. septembra će doći na proteste ispred zgrade Federalnog parlamenta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oni ističu da ih je vlast prevarili još tokom usvajanja navedenog zakona u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH, kao tokom sjednica parlamentarne komisije koja je imala zadatak da usaglasi ovo zakonsko rješenje jer je usvojeno u dva različita teksta.

Smatraju da se političari najviše boje objave registra boraca, jer će se, kako su naveli, tu pokazati da su uvedeni ljudi koji danas rade u institucijama, koji drže kafiće, te koji su učestvovali u privatizacijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, u subotu su novinarima izjavili kako krive SDA, HDZ, SBB i SDP, za koje, uz tvrdnje da su ove stranke najviše pomogle da se ne donese Zakon o demobilisanim borcima s njihovim amandmanima.

Posljednji neuspjeli sastanak Komisije održan je 17. avgusta a na tom sastanku je ustanovljeno da je ovom parlamentarnom tijelu dostavljen netačan tekst zakona.

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME